05 January 2011

Dah Besar!

Hari ni aku still in the mood bercerita pasal Aqid. Untuk melegakan hatiku yang lara.......Maybe ada yang kata aku ni terlebih emo,tapi aku rasa memang macam tu pun sebab lately emosi aku ni lain macam je. Pembawakan kah? Tettttt!!!!!

Sekarang ni aku terasa macam cepat sangat Aqid membesar atau ini hanyalah khayalanku semata? Dia semakin pandai pakai seluar and baju,kalau bole semua dia nak buat sendiri. Yang akan menghasilkan rumah yang bersepah dipenghujung harinya. Tapi aku pasrah je la sebab tu semua sebahagian daripada tumbesaran kanak-kanak. Tapi aku je yang tak berapa bersedia mental dan fizikal (haruskah aku ke parenting class?).

Ini sebahagian daripada report card Aqid untuk semester lepas. Lagi beberapa cm je Aqid akan sama tinggi dengan aku (which is memakan masa selama beberapa tahun). Dari segi berat, dia memang maintain macam mommy dia. Sekarang pun aku dah tak larat nak dukung dia lagi. Mana tidaknya, beza berat aku dengan dia cuma 28kg je.

Apakah perbezaan berat anak anda dan anda? Aku tak tau mana relevannya soalan ni. Tapi nampak sangat kepala otakku ini bercelaru.

11 comments:

kakngah said...

adief lg berat dr aqid
:P

mak adief lg..lg..lg..lg..lg..lg..lg..lg..lg..lg..lg..lg.. berat dr mak aqid

Mama Hanim said...

hanim skang 4tahun 1 bulan 23kg.. mama dia? berhasrat utk slim tp xlah size mommy aqid takut x larat dukung hanim plak..hehe...

Huda said...

wow! bagus tu budak lelaki tinggi kan :)

ibu_Arifa said...

tak pe lah kak..berat berapa pun aqid tu.. asalkan dia sihat sudah lah.

sebenarnya dalila masuk wad lagi aritu (10 hari)..sebulan selepas dia kuar wad , yg min buat entry dulu tu..tp utk masuk wad bulan 12 ni..dah malas nak wat entry lagi..asyik2 citer anak sakit jer..sedih tau.

~ana~ said...

ajmal-16kg
mama dia -48kg

beza...ish...bnyk beza tu....tp mmg x larat dah la nak dukung dia.

erk..pembawakan??????

Salmia said...

takde beza sangat pun ye..
ko tak bg anak makan ke kak gojes?
hiks..

Ermayum said...

taklah Gorjes u tak emo - itulah perasaan ibu mithali tak senang duduk :)

Elyn said...

12kg? ish bebetui menten cam ko la. anak aku ngikut aku kot ekekekek

SyidaGorjes said...

@kakngah: keluarga ko memang pemberat.hahaha

@mamahanim: 23kg?itu berat masa acik skolah rendah

@huda:yeke?

@min:alhamdulillah..

@ana:hehehehe

@salmia:metabolisma dia tinggi,mcm akak ko ni ha

@ermayum:ya btol!

@elyn:sejak ko pakai tudung, makin tembam aku tgk.hehehehe

shaza said...

bile tengok perkataan 'semester' tu, terasa macam dekat U pulak.. hehe..

A D I A said...

u, berat i masa darjah 1 19kg je. ye i mmg slim gila time tu. target nak jadi supermodel kan.

harap berkaitan dgn entry ni komen ini.