06 January 2011

FroYo!

Ia bukan lagu rap

Ia adalah makanan

Bole menguruskan badan (kot)

Salmia, PapaKeechee have u try it?

Tak sure kat utara tu ada ke tak?

Tapi ada langkah-langkah pembelian yang harus diikuti

Mula-mula ambil mangkuk.

Ikut suka korang nak saiz apa.

Tekan handle yogurt yang anda gemari.

Ada 8 pilihan (tertakluk kepada kedai)

Bole campur-campur

Letak toppings yang anda gemari di kaunter 1

Lepas tu letak lagi toppings di kaunter 2 supaya mangkuk itu menjadi berat.

Sila timbang

Bayar

Makan


Yang ni lebih kurang RM15. Kenyang la jugak.



Suasana di kedai depan Wangsa Walk.

Sangatlah santai.

Best kalau nak lepak.

Atau dating.

Tapi susah nak cari parking.

Ada sesiapa yang nak belanja aku lagi tak?

Jom ler!

19 comments:

kakngah said...

mmg best kalau dating
jgn buat projek dah la.. kang elok2 nampak 2 kepala.. tggl 1 kepala.


aku tggu fruyo bukak branch kt lembah. ahaks!

kak long said...

kau belanja kaklong..boleh?

Huda said...

sedap2..yougurt boleh diet gak kan :)

ejaMaria said...

nko nak buat ape makan menda diet nih... huhuhuhu

shaza said...

tu ker rupe kedainya.. memang tersangat santai..

p/s-aku tersangatlah jarang pegi wangsa walk.. ape kedai yang ade dlm tu pun aku tak tau..

~ana~ said...

br2 ni nmpak kat mn ntah kedai ni...ke..mmg nmpak kat wangsa walk...hu3x...

jom dating kak...:)

Elyn said...

wei ini mmg kene cari every week. kalau tak mau demam x dapat muahahahha

Salmia said...

patut pun terbatuk2 je pg ni. nma den di sebut2 rupanya. tq.

kt kedah ni tak jumpa lg pun. heee... penang xtau la.

mahai dak?
buah dorian ada?

chugie said...

ee bestnye.. ade ye tpt cm gini? aduh.. kurang info lah sy ni.

en_me said...

sodappnyerr.. ehehe

Daddy Ziyyad said...

Wowwww..kena try nih..

Drama Mama said...

wooohhh! sedap ka ni? ada kat QB..tapi stall kecik ja kalau tak salah.

makan ni boleh kurus kaaaaaaaaaaaa??????????

http://twinkywinkystars.blgospot.com

kakyong said...

FruYo...
fruit + yogurt...

leh buat sendiri ni... ;)

Salmia said...

kak, dah p tgk ke kedai ku kt pavilion tuh? hehehe

MasZuber said...

alahai, comelnye nama fruti tutti. macam familiar..

Mama Hanim said...

tgk je lah..huhu..

SyidaGorjes said...

@kakngah:tempat awam ni kak oi!terang benderang kedai ni.takkan la.....

@kaklong: meh le dtg!

@huda: sepatutnya bole.

@ejamaria: tekak aku sekarang lain mcm sket.heheh

@shaza: aku pun jarang pegi jgk.

@ana: kedai ni kat deret luar wangsa walk.jom le dtg kalau nak dating.

@elyn: kalau everyweek pekena, nanti anak aku yg demam.dia bukan suka mkn benda sejuk2.

@salmia: ok la.perasa durian juga dijual.

@chugie:ada byk area kl ni, pi la try.

@en_me: nak belanja ke?

@daddy ziyyad: mmg kene try!

@drama mama: im not sure bole kurus sbb tu i letak perkataan 'kot'

@kakyong: bole buat ke?terer la akak ni.

@salmia: kedai apa nama dia?

@mas: comel dan sedap!

@mamahanim: sori, kita rasa area sana mcm takde.

Ermayum said...

i suka betul kek and pastry tuti ni sedap you and harga tak la melambung cam secret sana tu :)- ada satu kan kedai dia kat tesco shah alam

Salmia said...

nma kedai tu DNJ