03 January 2011

I'm Worried

Today is Aqid's first day at his new playschool.

We came early, around 8.15am (early-kah?)

Many parents outside. Doing the registrations etc.

Mine? I did it 3 weeks ago.

Early birds catch the worms. Ngeh Ngeh Ngeh.

Aqid is not so comfortable with his new school as there are only 4-5kids at his age.

Mostly girls.

He won't let me go to work.

...........................................

I'm now at the office

Still thinking about him

Should i call the school every 2 hours?

Should or shouldn't i?

I'm worried

14 comments:

Huda said...

alamak!mcm ni rupenye bile kite antar anak p school kan..rase macam2..isk3..bimbang, happy, tp dalam masa yg sama still rase x sedap..isk3..

Izan Ishak said...

syida...harap2lah aqid ok2 saje kat school hari ni.

izan pun tgh risau ni sbb muhaimin pi skolah tp tgh demam~

~ana~ said...

akak, try la call school dia tanya aqid camna...insyaallah ok je tu...

Nieza Ishak said...

tengahari karang suruh mama ko jenguk ... tp aku rasa arini jerk dia cuak sbb skull baru ...

esok2 aqid jadik herooo ;). biasa la environment baru .. dia rasa tak selamat ;)

kak long said...

adiq tak apa2 kot..mama dia jer yg emo....hihihi...!

chugie said...

aqid dh masuk pre school ye?.. wah.. pe lah peraaan si mama tu ye?

kalau sy, tengok anak happy, sy pun happy... tp kalau tengok die x happy, tu yg x bape best tu! aduiyai..

dont too worry k, insyaallah.. lama2 nanti oklah die tu. nak serasikan diri tu.

CGG said...

bila la pulak turn cgg nak merasa hantar anak

CiKaYu said...

dear, u tak cuti ke......cam gini lah perasaan kan..tak tentu arah mommy nk buat keje...good luck dear!

Ermayum said...

ni first time ke ? u can try teman kan dia dari jauh sehari dua- jauh k teman pg dtg masa recess k but then leave him alone - he ll be ok when he does not see you - most children are ok when mak bapak dah blah -
dont worry he ll be OK k - sebab dia ada mak yang OK :D

shaza said...

biase la tu tempat baru.. kawan2 baru.. lama2 nt ok la..

transformed housewife said...

biasalah tu kita yg risau lebih2. Insyallah Aqid kena ambik masa sikit nak sesuaikan diri tu.

PuanBee said...

sabar aje lah yer!

Mama Hanim said...

u can do it aqid..

SyidaGorjes said...

@huda: rasanya tahun ni je yg emo lebih.kalau tahun dpn dah xde kot

@izan:insyallah

@ana:akak tak call pun.kalau call, akak lagi sedey

@nieza:nak jenguk tghari?school tu 40km dr opis aku la, baik aku balik umah terus.

@kaklong:betul, kita je yg over

@chugie:its playschool.

@cgg: tunggu je la nanti

@cikayu:malas nak amik cuti, ini la akibatnya

@ermayum:teacher dia ckp dia nangis kejap je, pastu dah ok

@shaza: tu la pasal

@kak nur: mommy dia agak over

@puanbee:saya akan cuba bersabar.tq

@mamahanim:yes he can!