05 January 2011

Terkedu

Pagi tadi as usual aku hantar Aqid pegi school.

Hari ni mood dia ok sebab aku bekalkan sebatalion otromen dia.

Bila dah sampai school:

"Aqid cepat pakai shoes"

Kami ada peraturan, naik kete kene bukak kasut (applicable untuk Aqid je)

Pintu kereta aku dah buka

"Cepat lompat" untuk keluar

"Mommy, teacher tak bagi lompat-lompat. Nanti dia marah"

Aku terkedu.

Dia duduk kat kerusi, pastu turun sikit kat side step

Dia duduk lagi, perlahan-lahan dia turun dari situ

Sebab teacher tak bagi lompat punya pasal

13 comments:

A N A K - A N A K K U said...

heheheh bagus gak kan...diorg nie mengikut kata...cuba kita y kate jgn lompat rasenyer diorg ikut x?hehehehehe...bebudak skrg lebih percaykan cikgukan

Drama Mama said...

wahhh bagusnya mendengar cakap teacher!!!

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Mama Hanim said...

good boy Aqid.. cepat blajar..

Ermayum said...

welcome to kid-yang-dah-g-sekolah world hehe lepas ni cikgu cakap tu cikgu cakap ni - salah cikgu lain - bukan teacher cakap lain heheh

Elyn said...

hiks mau ko x terkedu... sungguh baik ngikut ckp cikgu ekekke

kakngah said...

owh!
sopan.

~ana~ said...

bagus nya aqid..mendengar cakap teacher..cakap akak gorjes dia dgr x? heh3x...sopan sungguh cr keluar kereta...

MasZuber said...

alllllaaaaa comelnye kak..

dengar betul dia cakap cikgunya.
bagus, terus diaplikasikan.

DrSinga said...

mangapa Aqid sahaja yang kena bukak kasut!!???
ini tidak adil!!!!!!

SyidaGorjes said...

@kay:well 50-50 la.tp kalau teacher cakap tu cepat je dia ikut.

@drama mama:beliau lebih mempercayai org luar dari ibubapa

@mamahanim:blaja pandai2 sampai jadi lecturer......hehehe

@ermayum:oh, mcm tu ke?nak kene prepare awal nih.

@elyn: dia ckp slow je tapi tajam hoccaaay

@kakngah:anak aku mmg sopan santun mcm mommy dia

@ana:(jawapan sama dengan kak ngah)

@mas:ni baru 2 hari kat school, kalau 2 bulan....

@drsinga:kami ada banyak peraturan walaupun sebahagiannya ada yg tak logik.tp aqid xtau.hahahaha

shaza said...

kenapa budak lagi takut kat cikgu?? ngan mak tak takut?? anak aku pun begitu..

A D I A said...

hahah kiut je aqid ni, patut pada arahan ye. harap berkekalan ketaatnya ini.

kakyong said...

wah bagus la, dia dengor cakap teacher..