07 January 2011

XS > S

Aku tengah ada simptom food cravings

Simptomkah itu?

Heheheeee

Dalam ramai-ramai yang suka baca (@terpaksa) ni

ada tak yang nak naikkan berat badan macam aku?

Sila salahkan metabolismaku yang agak tinggi ini

Dulu 37kg

Pakai baju XS

Sekarang dah naik!

Yahooooooooo!

Sekarang 40.5kg

Kene pakai baju S

Nak kena shoppingkah?

Acik tengah berpantang shopping okeh!



Yummeh! Sila salahkan Papakeeche. Disebabkan entry dia, aku baru discover chilis ada molten choc cake ni. And now aku addicted to it.


Fajitas. Tak abis makan. Sila bawa pulang. Rugi woooo....

Tapi bile lepas makan, aku timbang. Still dapat 40.5kg jugak. Nape tak naik lagi?

Kechewa =P

19 comments:

ejaMaria said...

lepas makan tambah la dgn minum air... bagi food tu kembang... ;p

Mama Hanim said...

amalkan makan kfc, mcd, pizza 3 kali per week.. hehehe..

~ana~ said...

fajitas tu nmpak sungguh menggiurkan....hu3x...sabar kak..x lama lagi naik la tu...dia xnak akak terkejut sgt kalau naik bnyk terus..:)

Huda said...

hehehe..org lain sibuk nak kurus akak lak nk besarkan badan..erm, tak try weoght gain?

kak long said...

BMI..mesti seimbang klu tak tak balance!!!

shaza said...

pas makan terus tido so metabolisma ko tak tinggi.. jangan pas makan ko gi jalan2 shopping.. nnt kalori tu tak sempat nak berkumpul.. hehe

MasZuber said...

hadoi...jeles sungguh saye!

A D I A said...

i pun tgh berfood craving gila2 skarang ni, tapi for no specific reason la. naikkan lagi badan u tu! i support u dari belakang.

chugie said...

sedapnye fajitas.. teringin plak, lama x makan tu.

kak ui.. mane lah nak naik lepas makan. akak timbang lah seminggu lepas tu ke..

Elly & Emmy said...

tak dapet nak tolong.. bila dah berumur kut baru badan berisi sikit.. sebab masa tu metabolisma dah kurang ..

tak per laa.. kurus melidi.. janji badan sihat dan aktif..


pss..eida lebih 3 kilo dari shida..

ibu_Arifa said...

sedapnyer gambar makanan tu kak syida... nak jugak..
wah dah nak cari cengkerang baru lah yer..syabas.. *jangan mareeee..

Suhana Shahril said...

syida..berat kita pon lebih kurang gak..39kg..xmo p mana dah..
ni bila dah preggy ni insyaallah naik 10 kg..pastu sohih turun balik jd 39kg...huhuu..

Ermayum said...

syida 40kg still kurus k - xpa makan and makan ja sampai size M k :)

mama_umar_maryam said...

hahaha,yg kurus nk mok2..yg mok2 nk kurussss

kswsk said...

kau mmg kena gain weight la sbb kang anak kau nak mintak dukung

kakyong said...

ish, tiap kali singgah sini mesti ade food yang mengancam jiwa... adeihh... terliur2 dah ni...

A N A K - A N A K K U said...

hehehehe...berat badan kiter samelah...mkn brp bnykpun still maintain...i like;p

DrSinga said...

menciiiiiiii..........
:P

SyidaGorjes said...

@ejamaria:mmg tu yg akubuat slalu

@mamahanim:3x seminggu?muak la pulak nanti.

@ana: ya!mari kita tunggu kenaikan itu.

@huda: doc pernah advise.kalau minum weight gain, kene mkn telur everyday.lalu ke?

@kaklong: tak pernahnya dpt yg seimbang kak.

@shaza: aku mkn pkl 8,tido pkl 9 ok tak?

@mas:jangan jeles pada yang tak sihat ni.

@adia:doc ckp i kene redha je.thanks for supporting me.

@chugie:ok minggu dpn akak timbang lagi

@eida: lebih 3kg?bmi dah balance ke?

@ibu arifa:cengkerang baru tu apa?

@suhana:kita sama spesis =)

@ermayum: i hv to work hard nak bagi sampai M

@zety: aku cuma nak bagi balanve bmi je

@wa: aku dah lama tak dukung anak aku

@kakyong: mahap ye kak diatas godaan ini.

@kay: tp bmi balance kah?

@drsinga:benci tanda sayang.