23 February 2011

1.5 aje

Semalam pergi check up

Naik 1.5kg aje

Just nice!

Berkat daripada aku control makan

Tiada lagi Chilis, Rakuzen, Ole-Ole Bali, Madam Kwan selama sebulan

Tapi Hb 11.4 la pulak

Pastu masa check tinggi rahim

Misi cakap tak cukup

Cuma dapat 22cm je

Sepatutnya 26cm

Misi dah muka menggelabah

Aku lagi la menggelabah

Misi cakap kena jumpa doctor

Doctor scan thoroughly

Dapat 26cm

Alhamdulillah

Adakah misi amik ukuran pakai tape tu tak tepat?

Tak abis lagi

Kena enjet kancing gigi

Sakitnya!

Dapat mc

Saya gembira.

20 comments:

Papakeechee said...

best nyerr!! ... dulu i tak dapat pun mc ... huhuhu ... enjoy ur mc ^_^

Salmia said...

PAKAI PEMBARIS TEPAT KOT..
ehhhehee..

bujal X said...

yay~~~ni anak no berapa?

shaza said...

ko pegi cek spital mane ni.. sangat musykil aku.. dulu aku takde pakai measurement tape pun.. gynae cuma scan jer..

kakngah said...

aku tiap kali cek tggi rahim time preggy tk pernah gagal. sampai skrg rahim aku tggi AKA voncet... huwaaaa!

kak long said...

tak pernah kena,tapi yg peknen last dulu,tetiba jer misi ckp,denyut jantung anak awak laju,takut leher dia terbelit pusat,begegas suruh ke hospital...sampai sana oke jer...cehhh!

Mama Hanim said...

x penah kena, dlu masa peknen ok je..Alhamdulillah.

slmt ber MC..hehe..

Daddy Ziyyad said...

-misi tu salah kira lah SFH u .

-ekceli, dah tak payah cucuk anti tetanus tu...sebab bukan nak beranak dalam hutan pun...ekekek..

-Hb 11.4 tu okeh la

~ana~ said...

huh...best nya dpt mc...nak jugak..nak jugak..:)

take care kak..

A N A K - A N A K K U said...

wah siap dapat mc...hehehe dulu mase 2nd preggy, hb sy pn kurang bawah 10, tp alhamdulillah xde pepe..g gomen mmg kene bising, tp g swasta relax jer..pepun keduanyer aku cek up...hehehe

Huda said...

bestnye naik sikit je :) huda makan pun ala kadar je tp berat mmg naik dgn cemerlang :)

DrSinga said...

perut ko nipis..
tu yang tape tu tak tepat !
:)

Ermayum said...

duduk diam diam jangan panjat n round bangunan lagi :D

xpalah boleh lah makan byk skit lepas ni sikit sgt naik last mth

mama_umar_maryam said...

cik misi tu gelabah arrr...

ejaMaria said...

ala... masa misi ukur... baby tu duduk melintang... mmg la tak cukup inci... saje je baby tu nak bagi misi ngan doktor buat keje lebih sket... ;p

ejaMaria said...

ala... masa misi ukur... baby tu duduk melintang... mmg la tak cukup inci... saje je baby tu nak bagi misi ngan doktor buat keje lebih sket... ;p

MasZuber said...

dapat MC tue yang paling best kan kan kan :)

Izan Ishak said...

best bila dpt mc kan. boleh rehat2 kan diri~

Elyn said...

enject kancing gigi tu sakit kan?? tapi nape dulu aku tak dapat MC??

kakyong said...

tak pernah mc pun masa enjet kancing gigi... huhuuu..