08 February 2011

Ah Sedap! Ah Sedap! Sedapnyeeeee!!!!

Motif: Mencari sandal yang sesuai dengan peningkatan berat badanku yang mendadak.

Actually, setiap kali aku preggy aku akan mencari sandal yang sesuai dengan perkembangan kakiku ini. Aku tak faham, kenapa bila kita preggy, kaki kita akan kembang? Walaupun kaki aku ni kategori kurus, dia takkan membengkak tapi ia akan mengembang serta melebar. Justeru itu, aku tak dapat nak pakai kasut sedia ada yang bertutup untuk pegi keje. Sangatlah tak formal okeh.

Tahun lepas aku ada baca review dalam majalah Cleo tentang kasut/sandal Fitflop ni. Dalam Cleo tu cakap sandal ni sangaaaaaaaaaaaaaaaaatlah comfortable. Aku suka benda-benda yang comfortable ni. Last July 2010, aku ada jumpa kat Isetan KLCC tapi masa tu aku macam takde napsu nak beli sangat since takde keperluan untuk aku beli sandal baru pada masa itu. Aku bukanlah seorang penshopping yang mengikut napsu serakah yea...

Tadaaaaaaa!!!! I come again to Isetan KLCC baru-baru ni. Ni kira aktiviti shoping sorang-sorang sebab aku tak larat nak bawak Aqid bila papa dia takde. Nampak macam selipar biasa je Fitflop ni. Tapi bila pakai........terus mencapai klimaks! Mak tak tipu nyah.


Aku try kaler merah. Cantik kan? Tapi macam tak bape sesuai dengan kebanyakan baju-baju aku. Aku seorang yang agak color coordinated bila berpakaian. Sila abaikan jemari mulus ku itu.Heheheheheeee. Banyak juga kaler yang aku try. Tapi bila last-last dah nak bayar, aku baru ternampak sesuatu.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Dah penat ke?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.

Aku beli yang ni! Cantik kan?

P/s:
1. kurus sangat jemari ku itu.
2. Harga FitFlop ni around RM 219-RM 299

19 comments:

kak long said...

kau comel..pakai apa pun cantik..!
nak2 lagi masa peknen ni..!

Huda said...

comel je kak..mahal x? hehehe..huda pakai bata comfit je, nk beli scholl mcm mahal sgt :) *kedekut sebenarnya*

Daddy Ziyyad said...

- masa pregnant, kaki akan bengkak/sembab sikit sebab air berkumpul..this is common..cuma excessive swelling may indicate darah tinggi/diabetes masa pregnant.

-my wife sekarang pregnant, dia selesa pakai sandal crocs yg rendah tu..:)

Aini said...

Time pregnant memang begitu.. segala-gala nak kena comfy bagai... tapi, tak per... ada alasan untuk shopping macam-macam demi keselesaan.. hahahaha...

Best! Best!

Hmm.. cam nak preggy lagi jer pulak :p.

ejaMaria said...

best... best... best... kaler coklat tu akak pun suke... ;p

shaza said...

tapak die licin tak?? aku mase preggy paling suke pakai sandal scholl je sebab terase macam ade kusyen kat bawah tapak kaki aku..

Papakeechee said...

UR PREGNANT!!! Apsal ramai bloggers dok pregnant sekarang ... hehehe ... anyways ... CONgrates!!!! AND i love the bling on ur flipflops tu ... and it does look comfy ^_^

Nieza Ishak said...

tue inai dari kawinnnnnnnnnn ker??? ngeh ngeh ngeh.

DrSinga said...

serius cantik !!!!
.
apasal ibu jari kaki awak kontot eh??
hehehehhhhhheeeeeee

~ana~ said...

cantik....

saya pakai scholl je..selesa sgt..mmg x lenguh2 rs kaki nih..

kaki bengkak tu sbb air berkumpul kat situ..benda ni biasa la bg org2 mengandung...xpe..x lama lg hilang la tuh...

chugie said...

harusssssssss.. bila preggy, bukan takat baju je kena tukar, kasut pun sama.. lemau kn? :D

mak ai.. rege sandle camtu dah sampai ratus2... aduiyai..

A D I A said...

wow cantik! tapi i prefer red yu, hentam je pakai baju kaler apa. lagi pun baju i byk pink, mrah, black n white. motip kena bagitauu?

i bila preggy pun cukup particular soal kasut/ sandal/ selipar ni. i dulu sesuai dgn crocs je kot. motip bagitauu lagi?

en_me said...

chomeyynyerr kuku jari makk.. ahaks

mama_umar_maryam said...

alahai slimnye jari2 kakimu..tgulah bile bengkak nnt ,heh2..dan pilihan ko mmg top ;)

kakyong said...

mak aii.. tgk regenya.. leh pengsan... minta en ayah belikan kakyong sandal yg rege rm20 pun sampai la masih tak dapat..

kakyong dulu pakai Bata jer...

Salmia said...

mak aih.. mahal gilos!
hehehe

SyidaGorjes said...

@kaklong: janganle gitu kak.kembang kita nanti

@huda: dulu ada jugak pakai bata pastu scholl tp yang ni lebih sedap!

@daddyziyyad: for me, crocs designnya sama je.xde blink2.

@aini: nak preggy lagi?silakan.bole kita buat groupie.

@ejamaria: amat selesa kak.kalau ko beli cnfirm bole jalan kaki dr opis sampai umah.

@shaza: tak licin.ni lagi sedap dari scholl.

@papakeechee: tq.u r invited to join the club as well.

@nieza: tak le.pakai masa raya aritu.

@acik Singa: mana ada kontot.kita dah edit tu.

@ana: nanti kalau preggy lagi bole try yang ni.

@adia: setiap kata-kata u mmg bermotip.hehehehehe

@en_me: sila fokus kepada pengisian utama yeaaaaa...

@zety: dulu masa preggy aqid kakiku tak bengkak.

@kakyong: bole tak kalau kita cakap mengidam kasut?hehehe

@salmia:tapi sedap dik oii!

kakyong said...

gorjes..

x kesah nak mengidam apa.. janji dpt sepjg pregnant.. agaggagaga....

Elyn said...

aku dh usha fitflop ni kat isetan aritu. tp laki aku ckp tggu pregnant cam ko gak kalau nak beli huhuhu