01 February 2011

Dia Bukan Untukku

Kalau orang pandang dari luar

Dia akan nampak kepala kita separuh je dari tepi pintu kereta

Walaupun seat telah diadjust ke maximum height

Kalau orang pandang dari belakang

Dia takkan nampak apa-apa

Sila salahkan headrest yang tinggi

-
-
-
-
-
-
-
-


Tapi bila kita drive

Tapi kita tak nampak yang sepatutnya

Seperti speedometer

Seperti level minyak

Seperti temperature enjin

Ini semua benda-benda penting

Kalau tak nampak speedometer tu nanti kita terdrive kereta laju

Kalau tak nampak level minyak tu nanti kita tak tau bila lampu minyak bling-bling

Kalau tak nampak temperature enjin tu,sangat bahaya wooooooo

Macam mana kita nak buat?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Inilah jadinya bila beli kete tengok katalog je tapi tak test drive langsung.

Anda pasti menyesal.

Pesanan khidmat masyarakat dariku ;)

14 comments:

ejaMaria said...

la... dah beli ke... nape tak test dulu... haduyai... kena lapik bantal la seat dia tu... hehehe

ejaMaria said...

eh... karang kaki plak tak sampai nak tekan pedal minyak ngan brek... huh

Huda said...

kete baru ke kak? :)

Papakeechee said...

ala kan ada benda booster tu ... eh but true also la like what ejaMaria cakap ... kaki tak sampai pedal ... hmmmm .... steering tak leh bagi kecik ...?!?!

Aini said...

wah~ keta baru ker? bestnya.... *tumpang lompat-lompat gembira* hehehe...

keta apakah itu? nak ler tumpang tengok jugak... :p

ibu_Arifa said...

yeah...keta baru..tunjuk la muka dia sikit..nak tgk jugk..w/pun xdpt nk tumpang dua kaki.

Izan Ishak said...

wahhh...kete baru ye syida.

*bilalah izan nak drive balik ni...takut!

Daddy Ziyyad said...

letak aja bantal kat seat.:P

kereta apa tu? paparan dashboard nya saya tak pernah lihat..

Salmia said...

wah.. test drive nak beli keta baru la tu.. hahaha..
bagus2.. nanti bleh tumpang!

Suhana Shahril said...

hoho..bli keta baru ker?

~ana~ said...

kak, tp perfomance dia gempak kan...hu3x..bila saya bleh dpt ni kak...

nak tumpang naik bleh?heh3x...

DrSinga said...

heheheheheeeee....
no komen...
heheheheh.........

mama_umar_maryam said...

hoi kete baru...hik3..lawak le beli kete x test ;p

SyidaGorjes said...

@ejamaria:macam mna nak test?masa tu tgh dalam pantang

@ejamaria lagi:tau tak pe

@huda:takdela, sama umur dgn aqid.

@rina:stering nak bagi kecik?nak kene klua duit lagi tuuuuu....

@aini: tak baru.cuma baru meluahkan rasa hati.

@min: akak pernah terreveal masa bagi komen pasal kete kat entry min.

@izan:tak baru langsung.kena tabahkan hati kalau nak drive balik.

@daddy ziyyad: kete cap H. tapi 5 hurup je.

@salmia: akak dah beli.tpi tak test drive pun.sila baca entry semula.

@suhana: kete ni dah nak dekat 3thn.

@ana: insyaallah that day will come.=)

@drS:sebab acik pun senasib dgn kita kan?

@zety:macam mana aku nak test?aku tgh pantang.ni laki aku punya keje la ni.