11 February 2011

Kisah RM2

Hari ni hari Jumaat.

Orang lelaki kat opis ni biasa sembahyang kat Masjid Kelana Jaya sebelah MAS Training Center tu.

Kat depan masjid ada macam-macam gerai jual makanan dan kuih.

Sebelum Zawawi (nama sebenar) pergi ke masjid, aku bagi duit RM2 untuk beli kuih.

Aku excited tunggu Zawawi balik dari masjid

Bila dia balik

Aku tengok, dia melenggang kangkung je

Sepatutnya dia bawak sebungkus beg plastik untuk aku

"Syida, aku da bagi dah"

"Bagi apa?"

"Duit RM2 yang ko bagi kat aku tadi"

"Ko bagi kat sape?"

"Aku sedekah kat masjid"

"What?"

"Kenapa pulak?"

"Zawawi, aku suruh ko beli kuih telinga keling tu. Kenapa ko pegi sedekah kat masjid?"

"Hah? Yeke?"

"Aku sediiiiiiiih!"

Aku jerit sekuat hati

Remuk hatiku



Aku sepatutnya makan kuih ni sekarang. Tapi terpaksa ditunda ke minggu depan. =(

17 comments:

A N A K - A N A K K U said...

alaaaa sedihnyer, dh lah pregnant...huhuhuhuh

Drama Mama said...

alahai kena tunggu minggu depan plak ehhh...takpa bersabar. hehe

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Huda said...

alahai..siannye kak..try cari kat pasar malam banyak jual kan :)sabar yer..

chugie said...

ciannye.. xpe lah kak, atlast akak dpt pahala. besar ganjaran sedekahkan duit kat masjid.

Salmia said...

kahkahkah..
syahdu cerita ni tp kelakar..
:P

shaza said...

oh, telinga keling.. memang sedap.. tapi kenapa name tu tak glamer.. aku heran camane orang boleh bagi name tu.. adekah sebab rupa parasnye itu??

kakngah said...

ok wat...
dpt pahala.
ko tangguh jek la ke jemahat mggu depan...

bujal X said...

bagi alamat~ai pos untuk yu~mahu?

haha~~baru semalam makan kuih ni~sila cemburu pada saya? haha~

~ana~ said...

sabo bnyk2 kak...
xpe la..xde rezeki akak tp akak dpt pahala...sbr yea..:)

kak long said...

tak per,bg dia can...minggu depan dia bt lg...sedekah byk sikit...dpt pahala lebih...!

Ermayum said...

adoi blurnya zawawi - u pregnant ngidam mesti nak makan sangat kan sabo eh ada lagi 5 months kita cari kuih keling byk2 errr ke syida nak makan yang dekat masjid tu jugak ? hmm susah ni sabar sabar k

Princess Nur said...

adus..siann nye :(

mama_umar_maryam said...

xper..pikir positif..rm 2 yg sedekah tu blh bwk lebih bykkk kuih nnt ;)

kakyong said...

sabor mak buyong... hehehe, ade rahmatnya tu.. nak suruh lebih bersabor... ;)

Mama Hanim said...

be cool dear.. pasni dpt la tu..hehe..

ddlea said...

muehehehehehe....aku suke kueh nie... sebab laki aku org utara, kueh nie ada jual kat pekan rabu. mmg sedap. tapi masalahnya aku panggil dia kueh karas... laki aku kompius ngan kekompiusan aku...

SyidaGorjes said...

@kay:sedih sangat.keluar air mata sikit.

@dramamama:minggu depan nak beli RM4.

@huda:yang kat pasar malam lain,nak yang depan masjid jugak.dapat berkat.

@chugie:pasrahkan aje.

@salmia:bila akak cite dgn org lain,sume gelak.

@shaza:entah la.embah aku bagi nama dalam bahasa jawa kuping k*ling.

@kakngah:tengah menghitung hari...

@bujalX:mahu saya bakar opis anda kerana saya cemburu?hihi

@ana:tengah sabar la ni.

@kaklong: minggu depan kita tulis note kecik bagi dia.kalau tak ingat jugak, xtau nak cakap apa.

@ermayum:tgl 3 months to go.sekarang da 24weeks

@princess Nur:=( sedey

@zety:kalau nak banyak,kene beli lebih.hehehe

@kakyong:mengapa Allah menduga kita dengan kuih?

@mamahanim:wat if pakcik tu off minggu depan?

@ddlea:aku rasa kuih karas tu spesis lain la.mmg sah ko yg konpius.