14 February 2011

M.E.G.L.I.T.E

Ia bukan lampu

Walaupun ada perkataan 'lite' disitu.

Bangunan dah siap.

Defect Liability Period pun dah habis

Tapi baru jumpa defect

Yelah,kat ceiling

Tinggi sangat

Mana nak nampak

Bukan ceiling indoor

Tapi exposed ceiling a.k.a outdoor

Nasib baik la bos aku tu pemurah

Dia cakap tak pe la

Kita tukarkan je, walaupun dah habis DLP


Nampak tak yang kaler putih tu?

Diorang tengah install meglite tu la

Its not easy to install

Kena remove all the existing ceiling

Buat frame baru

Naikkan pakai skylift (sebab bangunan dah siap)

Then baru lekatkan kat frame

Tahan lama

Tahan lasak

Banyak Giant pakai kaedah ni

Kos yang perlu ditanggung tanpa claim adalah sebanyak RM200K

Jarang orang pasang kat umah

Sebab mahal

Anda nak tak?

Saya teringin nak naik skylift ni

Minggu depan saya cuba la



Bujal, inilah pejabat tanah yang baru tu.

12 comments:

kak long said...

tak gayat ker?

Daddy Ziyyad said...

naik skylift, dan bunge-jumping....wohooooooooo!

apa fungsi meglite tu?

Mama Hanim said...

syida naik skylift?? perhh..

dlu tgk hubby naik utk inspection 4th floor pn bini dia yg rasa gayat..huhu.. tu blom naik sndri..

shaza said...

wah, cantiknya giant.. giant manakah ini?? giant taman permata tu tak nak buat make over ke?? buruk dah aku tengok..

~ana~ said...

akak nak naik skylift...gayat nya..kecut perut....:)

rm200k x payah claim? ya allah pemurah nya bos akak tu..untung brp million sethn company akak nih?

ejaMaria said...

meglite ni material ape?

ktorg slalunya spec - aluminium strip je utk outdoor... ;p

mama_umar_maryam said...

huhu..hydraulik lift dlm bgnn kolej aku nipon 1 dah jahanam sejak tahun lepas,ntah bile lah nk baiki..

MasZuber said...

alamat best nye skylift

andreline rush.. i like....

DrSinga said...

JANGAN PANDANG BAWAH !!!

kakngah said...

ko nk naik menatang tu???
huhuhu!! seram ah!

Ermayum said...

ish syidah u pregnant jgn panjat panjat eh :D, x teringin lampu tu tak lawa pun harap mahal ja hehee

SyidaGorjes said...

@kaklong: saya belom try,so tak tau gayat ke tak.

@daddyziyyad:takde makna nak bungee jumping kalau skylift tu cuma naik setinggi 4 tingkat.meglite tu fungsinya sbg ceiling.

@mamahanim: sila tunggu entry itu.

@shaza:giant permata tu edisi lama.ni guna untuk yang baru2 je.

@ana:dia mmg seorang pemurah dan pemarah.tak pasti pulak bape bilion rete dia.

@ejamaria:ni metal strip.alumn mahal la kak.tak dapat rege 200K.

@zety:kolej tu xde bahagian maintenance ke?

@mas:tak tinggi mana pun

@drS:anda gayat?

@kakngah:blom naik lagi.

@ermayum:kak,dia bukan lampu.dia ceiling