22 February 2011

Tak Boleh!

Dulu lepas UPSR semua orang mesti nak masuk asrama

Mak saya cakap, "tak boleh! nanti dia takde orang teman kat rumah"

*saya tinggal dengan mak sahaja.

Dulu lepas PMR semua orang sibuk nak masuk asrama

Mak saya cakap, "tak boleh! sebab nanti dia tinggal sorang"

Dulu lepas SPM semua orang masuk U

Nasib baik mak saya cakap, "boleh!"

Tapi saya pula yang tak bole berenggang dengan mak

Setiap 2 hari sekali mesti buat reversed charge call kepada dia

Tak cukup dengan itu

Setiap hari Jumaat petang saya akan balik KL setiap minggu

*U kat Skudai je

Bila dah grad, pakcik saya offer kerja di Bahrain

Mak saya cakap, "tak boleh! keselamatan tak terjamin (walaupun pakcik saya pun kerja disana?)"

Kerja pertama saya di Bandar Bukit Tinggi, Klang

Nasib baik mak bagi tinggal kat sana

Kalau tak jenuh nak ulang alik Keramat-Klang

Kerja kedua saya di Puchong

Mak suruh tinggal dengan dia

Saya ikut cakap dia

Walaupun saya terpaksa menempuh jem MRR2 (dan kereta saya manual)

Setiap hari balik keje nangis-nangis

Sebab kaki penat tekan minyak dan klac

Lepas tu baru mak bagi pindah Puchong

Dah kawin saya tinggal dengan mak

Hari-hari ulang alik Keramat-Kelana Jaya

Bole je pun

Heheheheeee

19 comments:

Cikmin said...

memang lah boleh..malam2 ada tukang picit kan...

kswsk said...

sbb skang kete kan dah power...hehehehe...

ibu_Arifa said...

hihihih..anak mak sampai ke sudah ler nih...huhuhu

Huda said...

hehehe..xpela..itu tandanya mak sayang akak lebih kan :)

kakngah said...

alolololor.. ank mak..

aku nak sgt adam msk asrama. tp, separuh ht aku kata "TAK BOLEH".. aku rasa.. sedang & akan rasa apa mak ko rasa dulu....

~ana~ said...

skrg dah boleh sbb dah ada 'the power of dreams' kan...heh3x...

shaza said...

sebab sekarang mak ko tak nak berpisah dengan aqid pulak.. lagipun kete sudah auto kan.. tekan je la...

kak long said...

nak seribu daya,tak nak seribu dalih..
apa2 pun SYIDAH BOLEH..!

DrSinga said...

'Bole je pun'
mak awak pun kata gitu !!

bujal X said...

sayang mak gorjes~~haha~

Daddy Ziyyad said...

-wujud lagi tak 'reversed charge call' nih? :P

-kamu memang anak mak :)

AshAnas said...

dah ade kete best la tu... hehe...plk tu mlm2 ade org peluk, hihi...

SyidaGorjes said...

@cikmin:tukang picit utk mak.hehehhee

@wa:kete dulu pun sama cc dgn skg, bezanya auto+manual je =)

@ibuarifa:mengaku je la kan?hehehe

@huda:tapi mak ada anak lagi sorang yea.....hihi

@kakngah:mak aku cakap, kalau pandai, tak masuk skolah asrama pun bole jadi orang.apa yg dia cakap tu mmg betul!

@ana:cunning!

@shaza:ya btol!

@kaklong:akak pun boleh!

@DrS:ngeh ngeh ngeh

@bujal x:heh?

@daddyziyyad: tak pasti la pulak.nak buat macam mana, kami ditinggalkan oleh bapa terkontang kanting sejak umur 4 thn.

@ashanas:still tido dgn mak sampai sebelum kawin.hehehehe

A N A K - A N A K K U said...

heheheeh demi mak aper sajerkan

en_me said...

anak emak rupernyerr.. ehehe

ejaMaria said...

alahai anak omak... ;p
nko kecik Syida... sbb tu mak nko ingat nko 'kecik' lagi...

Ermayum said...

ngada ja lebih sebenarnya bulehhhh hehehe

Papakeechee said...

tu yang best tu ... duduk dgn parents ... walaupun i tak stay with mine but I visit them almost everyday la ... and my house is like 10 minutes away saje ... huhuhu .... ^_^

Mama Hanim said...

best tu dpt dekat dgn mak..
teringat kg ku nun jauh 300km perjalanan dari kedah..huhu..