17 February 2011

Warna-Warni



Cuba korang teka ape benda ni?

Kalau aku tak pegi site semalam,

Confirmed aku juga tak tahu kegunaan benda ni

Ianya untuk kegunaan telekomunikasi

Ia adalah distribution box untuk telefon

Sebab tu dia colorfull

Diorang susun ikut color coding

Cantik dan tersusun je wayar warna-warni tu kan?

Ini baru untuk sebahagian dari satu floor

Cuba korang banyangkan distribution box untuk KLCC

Pening acik nak fikir

Nasib baik mak tak suruh amik course telecomunication or electric

Alhamdulillah, dengar cakap mak memang berbaloi-baloi

Mak aku ada kuasa veto bagi menentukan course yang bakal diambil untuk anak-anaknya

Mak anda ada kuasa sebegitu rupa?

14 comments:

ddlea said...

owh...aku ingan mahjong tadik... muahahahaha....

yer..aku taw tu tepon punya box distributor. kalau ko nak sabo mana2 cust, ko cabut jek wayar dia...muahahahaha kompom pas tu kena buang keje...

(astagfirullah...mengucap akak... jangan sabo orang)

~ana~ said...

mak saya xde kuasa veto tp bapak saya ada...:)

dia la yg menentu kan course apa yg bakal anak2 dia ambik...

Huda said...

ingatkan kertas warna warni td :)

kak long said...

ckp mak adalah yg terbaik untuk dikut..
mak selalu nya betul..kan kan kan..

kakngah said...

mak aku tak sempat menggunakan kuasa veto beliau kerana telah kembali ke rahmatullah sebelum aku hbs sklh lg.. :(

kem slm syg kt mak ko eh...

eer.. aku tgk network box ofs lama aku yg ada tak sampai 20 line pun dh seram. apatah lagi bnyk camtu..

Daddy Ziyyad said...

-macam domino yg dilihat dari atas.

-mak saya tiada kuasa veto. :)

Mama Hanim said...

itulah mainan, makanan bidang mechanical electrical engineering kan.. penah ikut papa hanim gi TnC, x tahan tgk mcm2 simbol dlm sub station..huhu..


dlu mmg mak kuasa veto, skang dh kurang skit, boleh diajak ke meja rundingan..hehe..

shaza said...

macam zaman dulu2.. kalau nak telepon, telefonis kena sambungkan ikut wayar.. (betul ke ayat aku ni??)

Izan Ishak said...

ohh...ingatkan apa tadi. cantiklah warna-warna. tp tak sesuai utk org yg rabun warna kan~

*mak izan pun takde kuasa veto...tp dia tetap garang~

en_me said...

macam kroni politik jer bunyinyerr.. ihiks

kakyong said...

fail la kalo bab2 elektronik ni... hahha..

ibu_Arifa said...

hihihi..tak pernah tgk pun..mujur kak syida bgitau..hihihi

SyidaGorjes said...

@ddlea: kalau aku potong, aku bole ckp sub con tu yg terpotong.muahahaha

@ana: bapa saya tiada dalam penceritaan ini.

@huda:kertas dengan wayar amat jauh bezanya.

@kaklong: tp masa kecik kenapa kita selalu fikir mak je yg tak betul?

@kak ngah:aku pun seram sejuk menatang ni.

@daddyziyyad: mak saya sgt POWERFULL.

@mamahanim:orang tua bila dah lagi tua,dia lagi slow kan?

@shaza:betul tu!ko bayangkan bape ramai telefonis yg kita kena hire masa tu.....

@izan:mak tak garang.tapi kami ikut je.

@en_me:setakat politik 2 orang kat umah.saya+mak sahaja.

@kakyong:baik masak kat dapur,lagi senang kan kak?

@ibu arifa:kalau org tanya da bole jawab kan?

Ermayum said...

dah tanya we all bagitau lak jawapan nya then camna nak jawab now heheheh