21 March 2011

Do Not Touch


Ni sebahagian koleksi kereta dan mainan yang ada roda kepunyaan Aqid. Pukul 11pm dia suruh Mommy dia amik gamba kete dia ni. Dah macam takde esok-esok nak amik gamba ni. Dah la aku tido pukul 9, pukul 11 Aqid bole kejut aku semata-mata nak amik gamba kete dia.

Barisan kereta ni dah 5 hari kat tepi dinding ni. Aqid yang susun. Dia tak bagi aku kemas. Kalau ada yang terkeluar barisan, dia akan betulkan balik mengikut position yang dia je yang tau kat mana. Hari-hari dia akan periksa barisan kete ni lepas balik dari school. Kalau cousin dia datang usik, memang saje je budak tu nak kena marah dengan Aqid.

Anak anda sekelian ada habit macam ni tak?

14 comments:

kak long said...

ok lah tu dia tak bagi jahanam menan dia,klu anak klong sekejap jer dah tercabut tayar nya...huwaaaaa!!!

A N A K - A N A K K U said...

hehehehe....xde lak habit mcm nie, tp habit repair kete y sedia elok....

bujal X said...

perangai sebijik macam saya masa kecik~kepuasan~~haha~~

shaza said...

takde pulak.., tapi anak aku yang no 2 tu memang tak berminat dengan menan2 ni.. senaaannnnggg keje aku..

~ana~ said...

xde la smpai susun2 kereta mcm ni...tp diaorg suka la mainan kereta nih..tp yg sedih, satu kereta pun xde yg complete..mesti ada yg x cukup tayar...

smpai tertnya2 pd diri sendiri..ganas sgt ke anak saya nih..huh..

A D I A said...

anak i takde pulak habit gini. hehehehhe.

tapi anak sedara i pun takde gini, lagi buat sepah ada la. berterabur. i hampir jadi tarzan dah kat umah tu asyik terpijak kete dia.

SyidaGorjes said...

@kak long:aqid sgt menjaga menan dia.alhamdulillah.

@kay:dia takde habit nak repair kete yg elok.takut nanti terus jadi tak elok pulak.

@bujal:sebijik?tersedak ai!

@shaza:aku pun harap yg no 2 ni tak heran dgn menan.

@ana:tu kreatip namanya.

@adia:jadi tarzan?pakai 2 piece tak?hehehe

Daddy Ziyyad said...

eh...itu habit yang bagus kamu tahu!

lagi bagus dari dia sepah sepahkan serata rumah..

tapi awas..perhatikan habit nya..risau menjadi OCD...contoh paling mudah, sila tonton siri Monk itu

Mama Hanim said...

bagus tu..hehe.. pandai jaga harta dia kan, good boy aqid..

Izan Ishak said...

baguslah aqid ni pndai jaga, siap susun kete dlm barisan lagi tu...

Papakeechee said...

macam inspector plak .. checking barisan ... u should put up a gate so tak de penceroboh ... hehehe

Ermayum said...

batman car ada ? knight rider ada? err Q pun takda dia tak pandai kemas elok2 semua dia campak then mainan dia dia suka duduk and pijak semua hancus heheh

SyidaGorjes said...

@daddyziyyad:monk?scary taw.

@mamahanim:semoga habit ni tahan lama

@izanishak:ada chance jadi pengawas tak?hehehe

@papakeechee:trespassers kene tembak!hahaha

@ermayum:campak+pijak?ganas la tu...

Salmia said...

betulkan barisann...