08 March 2011

Duitku Terbang......



Berjam-jam aku tenung jadual ni


Kete dah nak kene servis


Baru 80,000km


Banyaknya nak kena bayo


Tapi aku suka jadual ni


Sebab aku bole budget bape hengget untuk aku bayar for next service


Walaupun ku tenung berjam-jam mahupun berhari-hari


Figure ini tetap tidak akan menurun


Kecuali kadang-kadang diorang buat promotion


Tapi selalunya tak akan melebihi figure yang diberi


Sabtu lepas kami (aku+asben+aqid) telah menerjah pusat servis tu


Ni baru 1st time aku pegi bersama mereka


Pukul 9am tepat kami sampai


Encik customer servis tu cakap


"Ni major servis, kena tunggu 3 jam"


Kami pasrah


Kami balun 3 bungkus nasi lemak free setiap seorang


Air milo tekan-tekan tu ntah bape kali kami ulang


Aqid conquer pc kat situ sebab nak tengok otomen kat youtube


Pukul 10.30am ada hotdog


Kami makan lagi, tanpa mengira bape kali kami ulang


Aqid still kat pc tu


Orang lain pandang-pandang je


Sape cepat dia dapat la ek


Pukul 12 kami balik dengan kekenyangan


Tak payah masak tengahari


Yahoooooo!

17 comments:

ejaMaria said...

wah... ni pusat service honda mana ni... nnt bole vote pusat servis terbaik... ;p

Huda said...

hehehe...kelakar pun yer..tp okla perut kenyang senang hati kan :)

Daddy Ziyyad said...

selagi dlm warranty, servis aja kat SC. Memang mahal, tapi berbaloi in case jadi apa-apa, nak elak warranty void kalau servis luar.

kak long said...

wah!suka suka suka....
best la macam ni...

shaza said...

ni pusat servis honda yang kat tepi jalan mrr2 itu kah?? hmm, memang perit sekali-sekala kena terbangkan duit.. aku pun pening kepala sbb cik vi dgn cik nova tu nak kena servis serentak bulan ni.. walaupun duit yang terbang tu duit en suami

ddlea said...

Ko jangan tak taw.... Dia caj mahal sebab nak kaver skali makanan yg korang melantak tu....

bujal X said...

tapi dapat nasi lemak free~memang berbaloi~~haaha~

~ana~ said...

wah....mmg terbaik la SC honda tuh...berbaloi la kalu mcm tuh...:)

DrSinga said...

hoh!!
kat mana ni??
kalau aku bawak 5 anakberanak aku.. rasa2 nya orang 'boleh pandang-pandang' 'rasa nak pegang-pegang' tak mereka semua...??

Salmia said...

best best!

SyidaGorjes said...

@ejamaria: kat tepi mrr2 ampang tu.heading to ulu kelang

@huda: dah kenyang, mesti senang hati

@daddyziyyad: waranty 2 thn je

@kaklong: suka makan?meh le dtg

@shaza: nak tak nak, still kena buat jgk

@ddlea: mana ada.food foc la.aku dah cek kat resit.

@bujal:nasi lemak singget je, sbb tu kena makan 3.

@ana:ada wifi,massage chair,makanan yg banyak....best!

@drS:nak bawak 5?bole kot, dia takde ckp bape org kita bole bawak makan kat sana.

@salmia:bestest!

working mom... said...

Salam kenal...have found you blog from kak Doc. Singa page...i follow you ek..? hehhehe

Izan Ishak said...

sonoknya syida...makan2 sampai kenyang. mmg best sbb takyah masak~

SyidaGorjes said...

@working mom:salam kenal juga.

@izan:taking advantage hehehehe

Mama Hanim II said...

mak aii puas hati tu punya makan.. Gred A+++ lah servis kan..

kakyong said...

berbaloi la tunggu 3 jam, makan free...

Ermayum said...

wah pusat service ni betul jaga perut customer nasi lemak hot dog pun da kat mana ni ?

err perut akak tak terukur ketebalan nya heheh nampak pregnant all the time kekeek