31 March 2011

Happy Birthday To My Boys

Saya jumpa dia masa tahun 2002. Masa tu baru lepas grad, tapi belum masuk ke alam pekerjaan lagi. Saya cakap dengan mak yang saya nak berehat selama mana yang saya suka. Mak cakap ,"ok!" dalam keadaan pasrah dan memahami yang anaknya sedikit malas.

Berbalik semula kepada cerita saya dan dia. Saya first time jumpa dia masa kat Modesto's. Saya kawan kepada cousin dia. Entah camne, after that we get hooked up. Ngeh ngeh ngeh. Kawan,kawan,kawan pastu kapel. Saya ingat lagi, masa our first year together, we celebrated his birthday kat Planet Hollywood. Sekarang dah takde kot tempat tu. And then the story continues......bertunang on 2004, kawin on 2006 and dapat Aqid on 2008.

Alhamdulillah saya telah memberikan dia hadiah yang paling bermakna dalam hidupnya pada tahun 2008 sebab Aqid dilahirkan on the same date with his birthday. Actually EDD lagi 2 minggu, tapi Aqid nak celebrate birthday sama dengan Papa dia so that dia dilahirkan on 31 March 2008.

Mak saya tak percaya bila tengok muka Aqid masa baby sebab kulit dia hitam, bibir dia pun hitam (macam perokok tegar),pastu mata sepet dengan tiada kelopak mata pun. Mak cakap takut misi tersalah bagi baby. Apakah? Tapi saya percaya bahawa baby itu Aqid sebab saya pun tak lah seputih mana.

Today, Papa is turning 32 and Aqid dah 3 tahun. Cepat betul masa berlalu. Dulu Aqid kecik je tapi sekarang nak dukung pun dah tak larat. Harini kita tak boleh celebrate kat luar sebab Aqid kena ciken pox. So celebration akan ditunda ke tarikh yang bakal diumumkan kelak.

I love my boys!

21 comments:

Huda said...

bestnye leh celeb together mereka ni :) happy birthday aqid and papa aqid!
get well soon :)

kak long said...

hepi besday aqid!
nanti dah dapat adik jgn noty2 tau!

shaza said...

happy birthday untuk aqid dan papa aqid.. nanti buat belated birthday party kat school..

p/s- planet hollywood dah tutup ke?? nampak sangat aku dah lama tak jalan2 kat bintang walk..

bujal X said...

yay~~hepi besday laki syidagorjes dan anaknya!!

ejaMaria said...

owh patut la aku tertanya-tanya kenapa 'Boys'

anyway... hepi beday to both of them... semoga sentiasa diberkati Allah dalam hidup kedua mereka... Amin

kakngah said...

happy bufday papa & aqid...

alahai.. sian aqid kene cikenpox. dah berapa hari??

~ana~ said...

happy birthday to aqid dan papa aqid...

moga sentiasa di rahmati allah..amin..

moga aqid cepat sembuh..

Nieza Ishak said...

appy buffday to the boys ;)

sian aqid macam suffiya aritue, kena ciken pox.

Papakeechee said...

owwhhh ... happy birthday to your bOYS!!! and get well soon Aqid ^_^

ummiross said...

happy birthday aqid and papa aqid, wish both of u all the best

Mama Hanim said...

happy birthday utk org2 kesayangan syida, aqid n papa aqid.
may all ur wishes come true..

best tu celebrate besday sama2..

working mom... said...

wah...terer arr aqid budget nak kuar sama besday ngan papa dia ek..?..heheh
happy bufday to your boys !

kakyong said...

sgt besh la mcm ni...hepi besday utk Aqid, semoga cepat sihat.. & hepi besday utk hubby syida... semoga 2-2 pun etrus menjadi jejaka malaya pujaan syida... ;)

Daddy Ziyyad said...

Happy Birthday to both boys!

Eh, Akid dilahrikan menerusi elective caesar yer?

chugie said...

selamat hari lahir untuk kedua2nya.. best kan same birthday.. senang nak celebrate.

Cikmin said...

happi besday boys...semoga semuanya yang terbaik korang berdua perolehi..

p/s my doter yasmin pun berkongsi tarikh yang sama.. :)

rozana said...

bestnye dpt sama birthdate..
dh wish dh kt fb..tp nk wish kt cni gaks..
selamat ulangtahun yang ke 3 & 3 jugak..tapi 32 ya...

A D I A said...

wow jumpa kat modesto's. teringat zaman cucuk langit dulu. eh. tapi i gi sana dulu unt makan pasta je.

happy birthday aqid!

Aini said...

Hope it's not too late to wish your boys Happy Birthday.

"Happy Birthday Syida's boys!! :)."

To Aqid, Aunty wish you well. Sian dia chicken pox tak baik lagi...

Ermayum said...

Happy birthday Aqid happy besday Papa Aqid panjang umur murah rezeki and love yr girl k :) (youlah tu syida heheh)

SyidaGorjes said...

@huda:tq anty!

@kaklong:part notty tu tak dpt dipastikan lg

@shaza: takleh nak pegi school sbb ciken pox kan.planet da ttup lama dah.

@bujal:tq!

@ejamaria:tq kak!

@kakngah:baru seminggu

@ana:tq anty ana

@nieza:tq

@papakeechee:tq anty rina!

@ummiross:tq ummi

@mamahanim:celebrate kat umah je.

@workingmom:tak sengaja bole sama.

@kakyong:tq kak!

@daddyziyyad:elective cser?apakah itu?aqid keluar normal je.

@chugie:tak pyh nak ingt date asing2.

@cikmin:happy bday to yasmin!

@zana:tq!bole je kalau nak wish byk kali.

@adia:masa zaman jahiliah slalu pegi sana.heheheh

@aini:tq anty

@ermayum:tq kak!