23 March 2011

Kecewa Dengan Transformers

Dulu (read:tahun lepas) saya ke sana almost everyweek. Saya suka ke sana sebab hampir dengan rumah, tiada kesesakan dengan warga asing, mudah mendapatkan parking, tempat makan yang banyak, serta boleh mencuci mata atau bershopping (jika ada RM diwaktu itu). Tapi itu dulu. Sekarang (read:tahun ini), ini baru first time saya ke sana. Entah kenapa, nafsu saya sudah tidak seperti dulu. Saya lebih suka memerap dirumah. Padahal bukannya buat apa pun kat rumah. Tempat yang dimaksudkan ialah Pavillion.


Dah 4 minggu saya teringin nak ke Theobroma. Tapi baru kali ini impian saya tercapai. Tu pun lepas saya suruh Papa mengadjust jadual kerjanya. Saya orderkan Fair Lady Frappe untuk beliau.


Buih putih serta lelehan coklat ditepi mug pasti membuatkan anda melelehkan air liur kan? Yang ni saya punya, Fair Lady juga tapi served on a warmer. Saya suka yang warm.


Jumbo Chicken Sausage. Walaupun kat rumah mak dah masak laksa yang boleh dimakan sehari semalam, Papa still want to try this. Takpe, saya ikutkan aje.


DaddyZiyyad cakap orang batuk kena makan eskem vanilla. Ni la yang saya order. Tapi saya juga teringin nak makan coklat+stoberi sebab nak feeling-feeling ala siti nurhaliza. Yang penting, saya ikut nasihat Doktor. Ngeh Ngeh Ngeh.


Kami baru discover satu kedai baru based on Marvel comic books. Kat sana kami cari baju untuk Aqid. Tapi takde saiz. Apakan daya, amik gamba dengan batmobile je la.

Tujuan kedua kami pegi ke Pavillion sebab ada special appearance by Transformers. Kami tunggu. Tunggu. Tunggu. Nasib baik tak sampai jadi tunggul. Takde pun menatang Transformers tu. Yang ada Mr Monopoly. Manalah Aqid kenal sape Mr Monopoly tu. Main monopoly pun tak pernah lagi. Kami kecewa dengan Transformers!

16 comments:

~ana~ said...

mknan dan minuman nmpak sungguh sedap..

aqid nmpak sungguh hensem..

ummiross said...

Alahai bab makan minum ni ummi memang tergoda, bestnya Fair Lady, memang meleleh sungguh air liur ni..

kakngah said...

eer.. depa mmg saja bagi coklat meleleh kt tepi mug tu eh??? motip?? suh jilat ka??

kak long said...

mak pun mulu sememeh tak?hahaha!!!

Salmia said...

nini cokolat celup. celup! celup! hahaha.. motip? takde motip :P

bujal X said...

apasl korang semua selalu makan sedap2???

eh saya kenal encik monopoly lah~~

Daddy Ziyyad said...

dah okey lom batuk tu?

saya tak jejak lagi kaki ke pavillion tahun ni

ejaMaria said...

transformer tu dah balik masa korang gi makan... ;p

DrSinga said...

saya pun batuk....

.
mug dan warmer tu depa ada jual tak??

Mama Hanim said...

meleleh wa cakap lu..huhu..

KSWSK said...

nasib anak kau tak transform jd lain bl xdpt jumpa transformers tu

Elly & Emmy said...

wehhh.. boleh pengsan tgk mknn ni..mengoda abihhh..

SyidaGorjes said...

@ana:mmg sedap!ada ke coklat yg tak sedap?hehehehe

@ummiross:kita pun tergoda sbb tu ke sana

@kakngah:saje je nak bagi ko jeles.hahahaha

@kaklong:menten cun okeh

@salmia:dah besar, tak mkn nini dah.

@bujalx:apa kata kamu pula cuba makan kat sana?

@daddyziyyad:nanti i jawab dlm entry khas.

@ejamaria:kak, kami makan dulu baru tunggu transformers.entry ni ada sequence.

@drS:sila makan eskem vanilla.ada jual kot, kene tanya diorang.

@mamahanim:coklat dia pekat smpai melekat kat tekak.kalau tak habis, sayang tau.

@wa:tu la pasal

@eida:tergoda?sila la cuba.

shaza said...

kalau aku di suruh pilih antara jumbo chicken sausage dengan laksa.. aku pilih laksa.. ngeh ngeh..

shaza

kakyong said...

owhh.. coklat stoberi.. eskrem... kecur air liur ku...

Ermayum said...

oo h pavilion bukan tempat berenang belum sampai lagi kedai sweet ni sungguh menggoda kat mana dear? ground floor?