02 March 2011

Mari Mengenali Jiran Kita

Ofis aku ni ada 16 tingkat

Ofis aku di tingkat 15 dan 16

Tapi malangnya aku cuma kenal sebahagian di ground floor je

Tu pun sebab yang sebahagian tu adalah ofis ku jua

Yang sebahagian lagi adalah


Kalau aku ni peramah, mesti bole dapat diskaun beli barangan letrik

Tapi

Aku tak begitu

Bawah ofisku ini juga ada ini


Kalau aku ni peramah, mesti bole beli huggies,kotex,kleenex etc dengan harga murah

Tapi

Aku tak begitu

Bawah ofiku juga ada syarikat kulit kerang yang selalu YB cakap

Tapi

Tak mungkin aku dapat isi minyak percuma

Dulu kat ofis sebelah ada income tax

Tapi

Aku still kena bayar income tax tanpa mendapat diskaun

Anda kenal jiran rumah/ofis anda?

16 comments:

A N A K - A N A K K U said...

heheeh kenal mcm tue² jer....opis kenal gak...tp mcm tue² jer...heheheh

kak long said...

jiran ku?
depan kaf lam ya nga....
sebelah kanan,orang ganu,
sebelah kiri,umi faris....ngeee!!

shaza said...

aku cuma tau nama jiran2 aku tapi kami tak pernah duk bergossip depan pintu..

p/s- husband aku yang pernah jadi staff kulit kerang dengan P******S pun tak pernah dapat minyak free tau.. cuma dapat diskaun kalau beli minyak pelincir jer..

bujal X said...

jiran saya ada bela anjing.nama dia sophie.saya asayang anjing tu.rasa macam nak bagi minum ridsect~

~ana~ said...

jiran rumah;
mmg kenal la..mmg bertukar2 no tel sbb senang kalau ada apa2..sebelah kiri rumah perempaun bujang, melayu. depan kiri, bujang, cina, berhadapan rumah saya, family cina.

kat ofis plak, satu bangunan ni i*n punya, so, dept. kawan2 je la jiran2 saya. mmg kenal pun sbb hari2 jumpa...:)

kakyong said...

jiran sebelah kanan ade 2 org anak yg suka buli anak2 ku.. kalo budak2 tu nampak si ibu ni kuor rumah, depa cepat2 lari masuk rumah depa... geram betui dgn anak jiran yg suka mbuli ni...

A D I A said...

jiran rumah i suka park kat lama rumah i, hangin tul. takde kesedaran sivik.

btw ofis lama i building tu mmg milik company so semua rakan seofis. tapi i tak kenal semua orang gak, tapi org kenal i. popular tak i hehe.

DrSinga said...

sebelah rumah?
budak2 Indon kilang Western Digital..
.
sebelah klenet?
kedai stationary yang tokeh dia selalu zip seluar halfway sahaja.. bukan pervert.. memang habit dia rasanya!

Salmia said...

ofis kt tingkat 2.
GF ada pusat berbekam. baru pindah ke KL.

Tingkat 1 dulu saloon rambut. tapi pindah jugak.

Daddy Ziyyad said...

sebelah kanan kedai, ialah kedai apek jual bunga, jual alat2 menjahit..so takda kepentingan..haha


sebelah kiri, ialah kedai aksessori kereta..senang nak manjakan kereta, hantar kedai sebelah aja.

sebelah atas ialah opis tokey construction, tapi takdak duit nak buat bangunan..~haha

Ermayum said...

jirana we all tabacco we all sudut asap memanjang :) and depan bank negara dia buat duit syilling but tak pernah lak ada yg tercicir :)

Mama Hanim said...

kalau jmp kt mana2 mmg cam muka jiran, tp nama x tahu sgt..

kebyakannya mmg superb, suka soal siasat.. trauma woo. laki keje apa, kt mana? gaji brp? huhuhu..

Mama Zharfan said...

ofis me semua lecturer sama fakuti ajer heheh

ddlea said...

kira okeh la ko kalau tak kenal jiran2 ko. yang haku ni, se mak se bapak (seopis la nie) pun ada tak kenal. bukan tingkat lain pun, 1 opis lagik. sungguh anti-sosial tul aku nehhhhh

Ladysirna said...

aku takda penempatan tetap, satu spital aku tawaf..haha, antisosial tak aku?

en_me said...

ada surau x kat ofis ko? ehehe..