06 April 2011

Birthday Party!

Malam Sabtu lepas kami sekeluarga buat kenduri doa selamat untuk ibu-ibu preggy dalam family kitorang. Ada 4 semuanya, tapi 1 dah terkeluar dulu on 1st April twins lagi tau. On top of that ada buat potong kek untuk Aqid sekali combined dengan cousin dia Ammar yang awal seminggu dari Aqid. Papa Aqid? Tak payah la nak beria-ia sangat, dah tua. Lagipun malam 31st aritu kami klua dating dua orang makan lala sampai kenyang!

Kek yang dibuat oleh cousinku. Aku nak yang fondant tapi dia blom belajar lagi. Ni pun kira ok la. Nampak jugak muka si Ben 10 tu.


Muka orang yang tak sabar nak potong kek, orang yang geram dengan Ben 10, dan orang kena paksa berdiri sekali dengan birthday boys.


Muka orang yang tak pernah makan icing. Haruslah anak aku pakai baju ikut tema okeh!


This is the highlight of the night. Nasi Ambeng yang diimport dari Tg Karang tapi tidak dibeli di kedai yang klua tv (di atas dasar kualiti). Yang ni kami tempah kat jiran depan umah makcikku. Lagi sedap, ayam pun besar, nasi dia padat. Kalau sedulang memang tak habis nak makan 8 orang.


Alhamdulillah kenduri pun berjalan dengan lancar. Semoga doa kami dimakbulkan. Amin.

18 comments:

kak long said...

save duit beli kek...bagus gak syer2 ni kan?

DrSinga said...

mana perut!!??

perut mama aqid...

~ana~ said...

gmbr akak korjes mn nya....

waaa....ngidam ni...ngidam nak tgk gmbr akak gorjes....:)

kakngah said...

papa aqid mana??

bujal X said...

nasi ambang ori tu~~~

ejaMaria said...

aduiii... ni yg lemah ni tengok nasi ambeng tuh... T_T

nak gakkkk...

MasZuber said...

hmm yummyy..

budak2 sekarang memang gila dengan ben10 kan!

Daddy Ziyyad said...

Saya kurang minat nasik ambang.
Tapi..kenapa nasik ambang tu kelihatan sangattttttttttt sedap?

Aini said...

Nasi Ambeng yer... Aini baru jer nak cite pasal makan Nasi Ambeng jugak... but, bukanlah Nasi Ambeng jiran depan umah makcik Syida but Nasi Ambeng yang keluar kat TV itu... hehehehe...

Nantikan kisahnya... insyallah, esok kot :p. Hahaha...

en_me said...

sodappnyer nasik ambeng tewww.. ehehe

SyidaGorjes said...

@kaklong:bajet2 utk adik aqid.heheheh

@drS:tunggu entry akan dtg

@ana:ni lagi sorang.sila tunggu

@kakngah:ada.takkan nak selit kat bebudak tu?

@bujal:sgt ori ok.

@ejamaria:nak order tak?

@mas:akak dah hapal 14 character ben 10 tu tau.

@daddyziyyad:yg ni cnfm sedap!

@aini:kene tunggu la ek?

@enMe:sedap banget!

shaza said...

aku nak teka, mesti yang pakai baju kurung biru tu yang kena paksa berdiri dengan birthday boys.. sebab terserlah ketidak-ikhlasan di raut wajahnya.. kehkehkeh

Huda said...

meriah sgt tgk budak2 tu :) comella kek aqid! nasi ambeng tu pun nampak sedap :)

KSWSK said...

pasni kenduri "puputan" plak bl smua dah "meletop"...

Izan Ishak said...

yelah...mana akak gojes nih. nak tgk seri ibu mengandung. sonoknya celebrate bday ramai2. siap buat kenduri nasi ambeng pulak tu

ummiross said...

Alhamdulillah majlis berjalan lancar, enjoynya nampak anak2 kecil tu..
Pergh!!! Nasi Ambeng Tanjung Karang, bilalah dapat merasa...

Ladysirna said...

happy birthday akid!akid big boy sekarang..siap sama baju ngan kek..

mika minat oso special, takpe nanti jumpa akid boleh tukar cerita yek..

Mama Hanim said...

happening gak tu.. tp nasi ambeng x penah makan la.. cmne rasa agaknya ek..