11 April 2011

Online Shopping

Korang dah shopping untuk raya tak? Jangan tipu. Mesti ada yang dah beli sikit-sikit. As usual, aku memang shopping sikit-sikit untuk raya. Tapi tahun ni macam dah terlambat sikit sebab biasanya every month mesti ada buat purchase online atau offline/di kedai. Since keadaan aku yang takde mood nak shopping offline sekarang ni, aku akan mulai shopping online. Adoiiii.....lebur lagi azam tahun baru aku.


Ini hasil shopping online yang aku buat minggu lepas dan 2 minggu lepas. Kain pasang yang aku beli dari Ummiross dan baju Aqid aku beli dari Kak Anita. Aku baru 1st time beli kat Ummiross, tak sangka delivery sepantas kilat walaupun dia kat Sarawak. Dengan Kak Anita ni aku dah kira regular customer jugak sebab aku dah beberapa kali buat purchase dengan dia. Harga memang reasonable. Tak mendukacitakan.

Kali ni aku beli 2 pasang dari Ummiross, satu aku punya, satu lagi nak bagi kat akak ipar. Baju Aqid aku beli 8 helai. T-shirt biasa je. Bole pakai untuk sepanjang tahun pada tahun depan sebab aku beli untuk umur 4 tahun. Bila balik umah aku tunjuk kat mak, tiba-tiba dia cakap kain untuk baju kurung tahun lepas aku punya ada 3 lagi tak buat, campur yang ni dah 4 pasang. Banyak sangat ke aku beli sampai aku sendiri lost count?

Hmmm.....haruskah aku tambah lagi? 4 pasang mana cukup. Raya sebulan. Atleast mesti ada 10pasang. Takpe, ada masa untuk beli lagi. Aqid punya tinggal nak beli collared Tshirt dengan seluar je. Last year aku rasa aku TERbeli 14 helai baju untuk Aqid. Beli sikit-sikit takde la terasa sangat kan? Tapi bile kumpul....hamik ko!


Korang dah mula shopping raya?

19 comments:

ejaMaria said...

hari tu beli kain tenun... tak plan pun utk raya... tapi... emmm... tempah utk raya je la... ;p

kakngah said...

belum lagi...

kalau baju kurung aku beli yg readymade jek.. dah 3-4 tahun dah aku tak tempah. kain ela 3 tahun lepas punya ada lagi dlm lemari kt kampung...

Mama Hanim said...

tips bagus tu.. beli tiap2 bulan, byk la pilihan nti raya. pastu mlm raya menung jap fikir nak pilih pakai yg mana..hehe..

Nieza Ishak said...

awai nyer beli ...
aku baru nak mengusha warna2 nak sedondon .. ;)

Daddy Ziyyad said...

Tak.
Tak shopping lagi utk raya.
Too early.

~ana~ said...

x shopping lg la utk raya..rs mcm awal sgt..bahang nak raya x mai lg...lgpun, puasa ganti x abis lg..heh3x..

tp bagus jugak buat mcm akak ni, senang kan...

bujal X said...

baju raya saya ditaja pejabat tanah klang~yay!

Huda said...

huda x start lg..lepas pantang esok baru start menyoping :)

MasZuber said...

amboi..syiok nyea dah start shopping...

baru last week mak saya ajak pi jakel utk usha langsir.. tp xde yg berkenan lagi la designnya..

KSWSK said...

aku pun dah shopping awal..bj mana yg nak buh manik lip lap memang kena buat awal sbb kang takut adik aku tak sempat siapkan

mama_umar_maryam said...

hehehe..lenkali baju aqid moh beli dgn i pulok ;p..kitorg baru ckp2 je nk sopping raye,tp blm stat lagi

Izan Ishak said...

mmg advance ni syida...kami shopping last minit je. beli pun semua yg readymade ...

SyidaGorjes said...

@ejamaria:kumpul byk2 kak.

@kakngah:aku takde saiz redymade

@mamahanim:part menung tu mmg cnfm terjadi di hari raya.

@nieza:hari tu da plan nak kaler ape.ni smpingan je

@daddyziyyad:org laki mmg tak peka hal2 baju raya ni.

@ana:tak pyh tunggu bahang bagai.beli je

@bujal:what?

@huda:ikut priority.

@mas:kedai tu akak dah pangkah

@wa: kalau tak cukup liplap, bole letak lampu yg ada lagu raya tu.hehehehe

@zety:kamu menjual ke?

@izan:last minit tak begitu memuaskan hati kita.

Yunus Badawi said...

Mak ai banyaknya.

Kain tu jgn seronok beli aje tapi tak dibuat baju. Nanti dah dekat bulan puasa tailor dah tak ambil order hehehe

Elly & Emmy said...

belum beli utk raya lagik..
last minit baru pulun jahit.. hehehe..

ummiross said...

Hehe, thanks Syida sudi order kain dari ummiross, moga raya tahun ni lagi meriah buat Syida sekeluarga, tambah lagi ada ahli keluarga baru nanti...

Elyn said...

aku tak shopping pun lai... :(

Ermayum said...

bj kurung bj melayu check- baju casual belum lagi kena tunggu mega sales heheh - belum biasa shop on line lagi kalau tang baju :)

A D I A said...

hoih apa ni shopping raya! lambat lagi tuuuu.

i pun cam addicted dah online shopping ni. bahayaaa.