10 May 2011

Aku Insan Yang Lemah

Dah bertahun-tahun aku tak minum kat Starbucks ni sebab banned Yahudi

Tapi food craving kali ni sangatlah membuat diriku serba tak kena

Akhirnya aku kalah

Dihasut syaitonirojim

Lalu terbeli

Caramel Frappe

Cream based

Takut nak minum coffee based sebab caffeine kan

Apa lagi?

Aku beli yang paling besar!

Korang selalu tak terkena hasutan syaitonirojim?

19 comments:

bujal X said...

saya minum kopi janda je~~uuhhhh~~~

kakngah said...

mnm kopi cap tupai.
kaw!

~ana~ said...

kdg2 bila nafsu nak mkn itu ini, semua beli..end up x abis pun..membazir...

eh menjawab komen ke ni erk?

A D I A said...

i biasanya berjaya mengawal hasutran syaiton. *tipu*

jum lepas starbucks sblm bersalin jum

kak long said...

apa2 pun boleh..janji anak ko tak ngejes!

shaza said...

aku pun selalu pikir nak boikot barang yahudi.. tak nak makan kat starbuck, mc donald, kfc, burger king, tak nak minum coke, tak nak beli barang2 nestle, tak nak shopping kat tesco.. tak nak tengok filem keluaran penerbit/pengarah yahudi.. tapi akhirnya terbeli jugak sebab barang2 dieorang ni yang paling banyak kat pasaran..

DrSinga said...

saya baca
' a'u zubillahi minasyaitonnirojim "

ejaMaria said...

tiba-tiba teringat lagu rohana jalil... eh... ;p

MasZuber said...

kak,

klakar la bab hasutan syaitonirojimmm tuhhhh


huhuuhu

Daddy Ziyyad said...

saya minum kopi 90 sen aja..

Daddy Ziyyad said...

Eh..lupa nak komen tadi..ni rentetan dari komen saya semalam. Since u dah minum Starbuck ni, harapnya baby u bermata biru lah nanti ya..


~ekekekke

Huda said...

wow! sabar je la kak..kalau huda pun pasti tergoyah iman :)

ummiross said...

Hehe nampaknya Syida memenuhkan segala hajat sebelum berpantang ni..

Drama Mama said...

hahaha...dah craving kan nak buat cemana...terpaksa layan jugakkkk! hiks

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Mama Hanim II said...

xde hal, layan je kan dh minggu terakhir tu..hehe..

Eida elHakim said...

Hehehe..kdg2 terkena juga hasutan tu...

kakyong said...

huhuuuhh.. tak tahn betul dgn n3 nih... :p


n3 terbaru kakyong
Cepat mengaku.. sapa yang antor ni
Filem yang bakal BOOOOMMMM!!!??
Kome pernah minum air lemuju

SyidaGorjes said...

@bujal:sebab model dia janda ke?

@kakngah:cap tupai?tak pernah jumpa pun

@ana:bole la

@adia: jom!

@kaklong: tp kita takut badan kita yg xtahan.

@shaza:susah nak elak,tp kita cuba sedaya upaya ye.

@drS:yg tu paling afdal

@DZ:kopi 90sen?

@DZ lagi: kalau stakat minum sekali dlm 9bln xmungkin bole jadi mata biru.

@huda: org pantang kena banyak sabar ye.

@ummiross: hehehe.pandai la ummi ni.

@dramamama:i tgh full fill my wish list

@mamahanim: baru 37wks, da kira terakhir ke?

@eida:kita kan lemah

@kakyong:hihihi...

Ermayum said...

my fav SB gak :( dulu i boikot mac and starbuck and all but then my boss kata semua kalu franchisee melayu tu u dah contribute downkan sales they all so then i tak jadi boikot they all -hmmm tepuk dada masing masing but to answer yr question iya saya mengikut syaitonirojim - ampunnn