05 May 2011

Bila Berduaan

Hari ni ada check up

Dah start check up once a week

Dulu masa Aqid tak sempat

Kali ni sempat la pulak

Minggu lepas dapat pen merah

Sebab berat turun 500g

Aku still mempersoalkan accuracy weighing scale kat klenet tu

Sebelum check up kami makan kat Bangi Kopitiam

The only kopitiam yang aku pegi

This is for Papa. Actually aku yang order, tapi dia pulak nak yang ni.


This is for me. Orang cakap kalau preggy tak bole makan half boiled egg. Tapi aku dah tahankan untuk 36weeks, sekarang tidak lagi. Aku makan jugak, tak kira.



Bagi menyejukkan badan, kita minum air barli. Kalau campur cincau still bole sejukkan badan jugak ke? Tak kisah la.

Hopefully check up hari ni takde pen merah lagi.

19 comments:

bujal X said...

degil ah kamu~~

kak long said...

air cincau jgn amalkan sgt...nanti anak tu lendir dia banyak sangat!
ni petua org2 cina..dia org bg tau kaklong...

shaza said...

kak long, betul ke? kita masa peknen air cincaulah air feveret..

~ana~ said...

cukup ke tu kak?

Mama Hanim said...

bagi chance la.. terliur gak tgk tu..huhu..

kakngah said...

eh?? tak boleh makan tolo separuh masak?? nape??
hbs tu.. tolo apa boleh makan??
tolo puyuh??
ngeh!ngeh!ngeh!

budak ice said...

terliur telor masak sparoh ~~~ ;O

ummiross said...

yang roti dgn telur half boiled tu cukup 'mengancam'...dapat yg tu pun jadilah...

ejaMaria said...

adeh... rindu kopitiam la pulak... ;p

Daddy Ziyyad said...

Sorry to say, check up kat KK ni, kadang kala merapek. Nurse buat ikut protocol aja, bukan pakai otak.

ibu_Arifa said...

wah..dah tak lama lagi dah ni..dah sampai kena dtg klinik tiap2 minggu. harap2 xde lagi lah pen merah.

Eida elHakim said...

hehehe.. ni mkn niat nak tambah berat ekk..

transformed housewife said...

nurse kat KK mmg garang2. kdg2 ikut suka diaorg je nak marah2 kat kita. tension bila ingat masa pegi check up kat KK.

mama_umar_maryam said...

alah..bwk skali pen merah jugak,klu nurse tulis,ko balas balik,hahahah

SyidaGorjes said...

@bujalX:saya mengaku.

@kaklong:o yeke?sumpah da yak minum lagi lps ni.

@shaza: banyak lendir tak?

@ana:cukuplah sampai lepas check up

@mamahanim:bukan hari2 mkn telo.

@kakngah:org yg ckp, bkn aku la.

@budak ice:ada omega3 tau.

@ummiross:pastikan yg ada omega3, baru bole jadi camni.

@ejamaria:kat gombak pun ada kan?

@daddyziyyad:disebabkan kerepekkan mereka tu la i selalu g jumpa Dr Maryam after checkup kat KK.

@ibu arifa:tet!ada jugak kaler merah.

@eida:niat nak mkn semua yg blom sempat mkn.hehehehe

@kak nur:misi kat sini baik kak.sumpah tak tipu.

@zety:aku takut.

kakyong said...

cincau dan barli.. best time panas2 ni...

Salmia said...

mengapa perlu dua biji telur? hahaha

DrSinga said...

dua bijik...
walllawehhhhhhhh....

Ermayum said...

makan sampai dua bijik telurpun turun eh ? xpa syida asal sihat k