03 May 2011

Sudahkah Anda Cuba?

2 weeks ago, aku tengok jjcm. Qi pegi makan-makan kat Melaka. Dia pegi makan seafood and etc. Aku takdela terliur sangat kalau setakat makan seafood tu sebab rumah FIL aku pun tepi pantai je. Seafood senang dapat dan murah. Tapi there is a part yang membuatkan diriku tak bole tahan...........


Klebang Original Coconut Shake

This is serious matter. Memang confirmed sedap! Papa Aqid yang sememangnya orang Melaka pun tak tau kewujudan coconut shake ni okeh. Haruskah aku buat statement yang dia ni orang Melaka murtad? Oooopps! Terlebih sudah! Heheheheeee......

Kat Klebang cuma ada satu kedai je yang jual coconut shake ni. Kalau nak beli kena beratur tau. Tu kalau nak take away. Tapi kalau nak dine in pun kena tunggu lamaaaaaa sebab meja terhad dan kedai dia bawah pokok kecik je. Bukan macam kedai makan yang extravaganza pun.

We decided to tapau je since Q untuk beratur pun tak panjang sangat. Murah je. Yang biasa RM1.80 yang special RM2.20. Ada extra vanilla ice cream. On top of that dia ada jual kuih-kuih. Satu RM 0.30 je. Karipap sadin dia sedap. Aqid sorang bole makan sampai 4 bijik. Aku? Biarlah rahsia. Hahahahaha.....

Aku sangat berpuas hati dengan mission mencari coconut shake ni sebab aku dapat minum 3cup seperti diatas. Memang mabeles!

Korang pergila cuba. Kedai pakcik ni start pukul 12.30pm-6.30pm. Tapi kalau nak datang, make sure korang datang awal sebelum Q dia semakin panjang. Adalah lebih baik kalau 12.30pm dah terpacak kat sana. Orang cine Melaka suka sangat coconut shake ni, sekali beli sampai 20-30 cawan. Aku beli 10 je.

18 comments:

~ana~ said...

kak, x tgk pun jjcm time tuh..tp yg ni gerai dia tepi jalan sebelah kanan kalau dr arah melaka kan..

sbb rs nya dulu pernah ke klebang, beli coconut shake, punya la ramai org beratur..tp ms tu cup dia xde plak bertulis mcm cup akak beli nih..

ummiross said...

alahai sedapnya, jauh pulak nak pegi..

Nieza Ishak said...

weiii aku kalo pi melaka .. mmg COMPOM pi beli coconut shake ni .. mabelessssss

A N A K - A N A K K U said...

sedapnyer...heheh tp kate org tua xleh minum air kelapa pas bersalin...kene tggu nak mengandung baru leh minum kot...

bujal X said...

oi~~sempat lagi dia gi jenjalan~~

kak long said...

kaklong tau kedai tu..kat tepi jln jer....tapi tak penah singgah pun...tak kose nk Q pjng2!

Daddy Ziyyad said...

Tepi pantai Klebang ke?

Kelass gitu..siap ada dedicated cup lagi...

Salmia said...

mak aih.. mengidam sampai seploh cawan eh? hahaha

MasZuber said...

waahhh

seploh jea kak..

kembong perut tue nanti..

mama_umar_maryam said...

dapat jugak hah...xde alasan air liur meleleh ye adek baby ;)

DrSinga said...

3 cup..
berapa kali berhenti weewee lepas tu??!

DrSinga said...

awak dapat apa lucky draw???!!

Elly & Emmy said...

3 cup?? fuhhh .. sejuk bb kat dlm tuu..

transformed housewife said...

jauh jugak nak pegi sampai Klebang semata2 nak rasa air tu.

shaza said...

ko sempat lagi berjalan sampai ke melaka??

SyidaGorjes said...

@ana:dia dah upgred cup dia.

@ummiross:buat sendiri pun bole ummi.

@nieza:nape la laki aku xtau kewujudan kedai ni dari dulu?

@kay:sebelum bersalin bole minum banyak2, lps bersalin kena pantang setahun yea.

@bujalX:sambil balik kampung husband la.

@kaklong:kalau nak datang, timing kena betul

@daddy ziyyad: aah kat tepi pantai, sebelah kanan dari town

@salmia:tu beli untuk orang lain sekali la.ko nih....

@mas: akak minum 3 je.

@zety: rasanya xde yg ngences lps ni.hihihi

@drS: bukan minum sekaligus laa

@drS:tunggu entry seterusnya..

@eida:terlupa pulak pasal yg tu.hihih

@kaknur:kalau semata2 nak pegi, mmg tak sampai kak.nasib baik kita balik kampung husband.

@shaza:aku balik kpg husband aku la

working mom... said...

owh..saya mula mengenali coconut shake ni sejak 7 thn lalu ketik apulang ke kg hubby di kg laut , palekbang, kelantan....jual di pasar pg jer dan tidak sekomersial ini...tp sedappppppp..hehehe

Ermayum said...

u pg melaka semata nak minum benda ni ? sweet papa Aqid heheh
nope saya belum pernah minum ini air