29 July 2011

Boleh Ke?

Hari ni boss kecik belanja brunch

-

-

-



Pulut kuning dan rendang

Sebelum makan

Call mak dulu

Untuk authorization makanan

Mak cakap

Kalau takut Riffa kembung perut jangan makan pulut

Aku makan

Daging dalam rendang tu je

Tapi aku still tak faham apa kaitan pulut dengan kembung perut?

Tapi

Tak berani nak tanya mak

Ngeee ngeee ngeee

15 comments:

Huda said...

orang kata pulut ni leh sebabkan angin..huda pun x sure :) huda pun cam akakla..ade sekali tu tnye mak huda, leh ke minum air kelapa? sejuk gak tu, leh sebab bb kembung..

ieda said...

sedapnya dikkkk pulut kuning dan rendang ! :))

Drama Mama said...

lapaqnya tengok!!!!

kakngah said...

ala.. jgn risau la.. ramai kengkawan boleh tolng jawapkan hihihi!!

pulut jatuh kategori angin nok.. kang masuk perut ko.. diproses jadi susu. pastu masuk perut riffa lak..
kau kembong aku tak kesah. jangan riffa... syiannnnn dia.

kaklong said...

alahhh..cuit la sikit..jgn kempunan!

~ana~ said...

pulut ni boleh sebab kan angin..tp kalau akak rs perut riffa tu kental, belasah je la kak...

Ya ALya said...

tak pe....ikut cakap mak yer......pulut tu memang angin,sama cam teh,nangka,macam2 la.....

MasZuber said...

betul la tue kak, pulut ade angin.

kakyong said...

pulut & angin adalah biasa... tp takat makan sikit.. okay, jgn belasah semua..

transformed housewife said...

makan sikit2 takpe. jgn sampai kempunan pulak.

Ummiross said...

huhu..pulut kuning dengan rendang, dapat kah menahan godaan tu Syida..

Elyn Sani said...

Pulut tu sejuk. Sbb tu org buat mkn dgn derian yg panas.sejuk tu yg buat berangin ckp mak aku...

Ermayum said...

orang cakap pulut angin tu kembung tu but nasi tak angin lak eh

working mom... said...

a'ah la dek non...pulut tu berangin....

Kakibuku said...

Syida..Maaflah..lama sgt nk wish ko..tp x sempat2 nk msk blog ni...Tahniah...dpt baby baru...Pulut tu dek non..sejuk..biasanya mknn sejuk mmg blh keluarkn gas dlm perut..kita n baby..aku biasa 6 bln bru mkn...