28 July 2011

Dating Dengan Ana

Sepatutnya this week aku ada 2 blind date with 2 different bloggers. Unfortunately, blind date hari Isnin terpaksa dibatalkan sebab aku terganti puasa pada hari tu. Sorry ELYN. Blind date yang kedua dating dengan ANA.

Seperti yang dijanjikan, aku fetch Ana kat IJN. Dia bukan pesakit jantung tapi dia bekerja disitu. At first ingat nak makan kat KLCC but since both of us tak pernah try kat Delicious at Dua Residence, so we decided to have lunch there. Kami ajak ADIA dengan kak ERMAYUM. Tapi mereka tak bole join pula. Takpe, kawan-kawan raya nanti kita serbu rumah kak Ermayum!

Aku da baca entri Ana pasal dating ni. Geli hatiku dibuatnya. Menggeletek jiwa. Siap nervous macam nak pegi dating. Hehehehe. Aku pun nervous jugak tapi ehem ehem ehem, aku control.

This is our entrees. Aku suka makan dessert untuk appetizer. This is the first time aku makan RV and Pavlova. RV kat situ not recommended tapi Pavlova memang marvelous! Death by Chocolate nama air yang aku order, tapi Ana order carrot juice. Maybe dia memang suka air sayuran. Huhu.

Time ni hp Ana ter'off' sendiri. Tu dia tengah menggodek hp untuk amik gamba food ni. Nervous sangat ye Ana?


Beef lasagna untuk Ana. Dia cakap sedap sebab layer lasagna tu banyak tak macam kat SR cuma dua tingkat je. Ini ada 5 tingkat macam umah flet. Aku tak suka lasagna sebab aku berpendapat makan lasagna ni bole menggemukkan sebab dia bertingkat-tingkat.


This is mine. Mac and cheese. Mmmmm......makan ni tak gemuk ke? Hehehehehe. Tapi sangat sedap berbanding yg kat KR. Portion dia banyak. Aku makan tak habis.



Dengan jarinya yang melentik memulakan sesi memakan lasagna. Ana makan tak habis. Malu dengan aku kot. Hehehehe....


Terima kasih kepada abang driver yang tengah tunggu boss dia makan kerana sudi tolong snap gambar kami. Tak senonoh betul aku ni. Pergi dating dengan Ana kat Delicious, tapi pakai fitflop je. Korang perasan tak? Kami sama tinggi je sebenarnya.

Thanks to Ana sebab sudi teman aku lunch. Lepas ni kita try bawak anak-anak pulak yea.

13 comments:

A D I A said...

Eh sama tinggi, so I leh bajet la kecomelan ana. kalau bergambar I ada sure pelik sbb I ala2 model tak jadi (uwekkk). Nnt 1 day kita jumpa ok, klu I kat tmn permata senang skit tapi pasni dh bulan pose.

bujal X said...

hari ni semua blog cerita pasal makan~~haha~

Huda said...

bestnye jmpe gang blogger kak :) dh start keje ek?

ejaMaria said...

wah... dah abis pantang... terus gi jalan-jalan cari makan... ;p

~ana~ said...

hah..mmg pun...punya la nervous smpai hp ter off, mkn pun x abis....hah3x...

nnti kita jumpa lagi erk...

p/s; pakai fitflop pun masih nmpak gorjes..:)

mama_umar_maryam said...

hik3..suke bc, mcm la baru 1st time dating korg kan..
byk2 bljr ilmu bf dgn ana tu syida ;)

Drama Mama said...

uwaaaaaaaaaaaaa....tengok lasagna tu kecur air liur! dah la dok posa. humphhh!

ala comel la nervous nak dating. ekekekeke

ieda said...

adoiiii besar2 .. eiiiii lapoor akak di buatnya :)

Ummiross said...

hehe lagi banyak tingkat lasagna tu, lagi besar chances untuk gemuk ye Syida...

DrSinga said...

ingin gak nak blind date dengan awak..
* angkat angkat kening*

transformed housewife said...

tempat kerja baru kat KL ke?

en_me said...

klcc x ping ping me pown.. uhuhu

Ermayum said...

kita pun makan pavlova serai semlam ngan zarin and mj and meen - jgn jelos nexk time turn u and i hehehe
but kat rumah tak ada la idaknya pablova