15 July 2011

TerJOIN

Last weekend adik aku buat kenduri aqiqah+potong jambul+naik buai untuk baby baru dia. Tahun ni mak aku dapat 2 orang cucu selang sebulan. Semuanya lelaki.Meriah la raya tahun ni. Back to the kenduri story. Sehari sebelum kenduri, pakcik aku telah mendapatkan 2 buaian pinjaman dari masjid negeri. So bole la Riffa tumpang naik buai. Tapi takmo potong jambul sebab dah janji dengan atuk nak buat kat Melaka.

Bila datang je, buai dah siap hias. Satu Amsyar, satu Riffa.

Pastu bermula la marhaban....etc...etc... Ketua marhaban masjid negeri tu suruh Riffa join sekali potong jambul. Maka dengan outfit yang sangat tak sesuai tu Riffa and papa join bersama. Unexpected.

Abaikan outfit mereka.


Geng pakcik/atuk marhaban masjid negeri. Sangat sedap okeh. Otai Shah Alam nih. Hehehe.


Riffa suka sangat naik buai tu. Suasana riuh rendah tak mengganggu dia pun. Tapi kalau kat umah, tak de maknanya buaian ni.

Nantikan episod ke 2 potong jambul di Melaka nanti.

14 comments:

Yunus Badawi said...

cop tempat dulu

Yunus Badawi said...

Yes first!

Baby pakai outfit mcmana pun tetap comel ok.

Daddy Ziyyad said...

so dah botak lah anak u? anak I dalam proses nak tumbuh rambut lepas gonjeng dikerjakan masa akikah last month..hehehe

~ana~ said...

episode 2 please....:)

Huda said...

kak, bg close up sikitla muka riffa :)

transformed housewife said...

cukur jambul tak pa banyak kali pun. hehe.

ejaMaria said...

amboi 2 kali cukur jambul... akikah pun buat 2 kali ke?... hihihi

kakngah said...

yg kat melaka tu, dah langsung lom?

Ummiross said...

Geramnya tengok Riffa tu, outfit apa2 pun tetap comel!

chugie said...

Tahniah kak.. dah ada 2 cahaya mata.. :D

Nieza Ishak said...

belah ko semua lelaki ..
belah aku semua femfuannnn ..

jom tukar senduk ;)

mama_umar_maryam said...

wah,marhaban kt melaka sure meriah ni

DrSinga said...

gambor mak Riffa manaaaa...???

Mama Hanim said...

meriah tu..