19 August 2011

Bonus?



Saya bukan penjawat awam


Memang confirmed saya tidak mendapat bonus


Tapi saya penjawat swasta


Memang confirmed saya tidak mendapat bonus


Walaupun dah berkhidmat 5 tahun di company G


Memang confirmed saya tidak mendapat bonus


Walaupun saya boleh dikatakan senior


Memang confirmed saya tidak mendapat bonus


Saya cuba mengikut rentak mereka


Memang confirmed saya tidak mendapat bonus


Saya dah lama bersabar


Memang confirmed saya tidak mendapat bonus


Saya resign


Memang confirmed saya tidak mendapat bonus


Saya pasrah


Memang confirmed saya tidak mendapat bonus









16 comments:

~ana~ said...

rileks kak...
sama la kita kat sini..
bonus thn lepas masih pending..
nyampah betul..company lain dah jadi sh*t dah..hoh..

Huda said...

insyaAllah ada rezeki lain nnti kan kak :)

ummiross said...

waa nekad ni Syida, insyaAllah rezeki kita Allah tentukan, moga dapat yang lebih baik!

Princess Nur said...

Eh eh..Best la sajak ni hehe..Sabau je la syida ye..Ada la rezki lain nanti

DrSinga said...

saya pasti mereka kehilangan seorang staff yang marbeles..
padan muka mereka...

MasZuber said...

takpe kak,

berbekalkan pengalaman yang marbeles, nanti company besar akan amek akak keja. percayalah..!

AkMa BiZz BuZz said...

hahha.. sama la weh..
mmg kompem dua raya tahun nih sorang rm2 jek!!

shaza said...

takde bonus tapi ade duit raye kan..

bujal X said...

awak bersabarlah~

KSWSK said...

biar betik xpernah dpt bonus...

Elly & Emmy said...

huhuhuk.. sedihhh.. saya pun kompem tak dapat bonus..

Daddy Ziyyad said...

Anda tidak keseorangan.

Saya pun tiada bonus!

kakngah said...

aku pun sama.
advance raya pun takde.
:P

Papakeechee said...

i understand how u feel ... sama la kita ...huhuhu ... tak pe la nak resign dah ... dpt bonus kat lain ... AMEENN!! ^_^

Ermayum said...

company u bagi to selected people ja ke bukan semua but iyala ada yg dapat byk ada yg skit

xpa la gorjes resign lagi aman - buat bonus sendiri lagi bagus :)

fzy fuzzy said...

uiskh, terpelanjat gak ni...