10 October 2011

4 bulan

Dah lama tak buat entry bergambar

Rasanya tak lengkap entry ku jika tiada gambar

-

-

-

Dah lama juga tak update pasal Riffa

Sekarang dia dah 4.5bulan

Berat masa timbang (tengah bulan lepas) ialah 6kg

Rasanya masa Aqid 4 bulan dulu, dia takde seberat ini

So,Riffa sekarang dah 1/6 dari berat aku


-

-

-


Tapi selera makan meningkat

Makan always on time

Kalau lambat sikit, nanti menggigil

-

-

-





Riffa suka sembur air liur

Apakah kaitan baby suka main air liur dengan keguguran rambut mommy dia?

Aku confused

17 comments:

kaklong said...

syida fully bf eh?
kalau yer,memang la cpt lapar..:)

bujal X said...

berat kamu 36kg?

~ana~ said...

ana pun xtau apa kaitan..tp tu la jugak terjd pada ana..hu3x..rs mcm botak kejap...

kakngah said...

en. suami aku sering bertanay soalan tersbut. tak masuk akal katanya..
tapi, releven kan???

Salmia said...

cute la baby! :)

MasZuber said...

baby tembam minum susu ibu byk kot!

Ya ALya said...

hahhaha....ya pon confuse gak......

A N A K - A N A K K U said...

hehehehe jawapan utk soklan tue kene tny org tua dulu², tny mak ayah kitepun lum tentu dpt jawapan, coz dpt petua dr nenek kite...nenek kite dr onyang kite....susah tue, tp selalunye ia jadi secara kebetulan kan...anak menyembur, rambut kitepun gugur

Huda said...

samela kak..huda pun akan gigil2 klu lmbt sikit makannye..huda pun x paham nape rambut mommy gugur bile anak dh mula menyembur :)

ieda said...

aah semua tu katanya org tua2 dulu yg cakap .. adakalanya betul kata mereka .. :)

Yunus Badawi said...

Mcm muka abangnya.

Entah aku pun confius tentang suka sembur air liur dgn gugur rambut ibu baby tersebut. Agaknya org yg mula2 cakap mcm tu nak pastikan ibu baby tu jaga anaknya jgn sembur2 air liur hehehe

Ermayum said...

but naper nampak cam dah susut sikit eh? but still comellllllll

working mom... said...

masih mencari releven nya antara rambut dan air liur... :)

DrSinga said...

er...
meh nak jawab..
panjang ceritanya..
taim meneran..beranak..adalah trauma bagi badan kita.. maka ada sebahagian daripada rambut kita yang pada fasa telugium stopped growing.. kenapa? sebab memang macam tu..bila dah masuk lima enam bulan lepas bersalin.. maka..rambut2 itu akan gugur.. daaan... pada lima bulan itu.. baby memang akan pandai menyembur2... sebab tuu lah bila baby menyembur.. rambut mula gugur...
itu yang saya belajar lah.. yang orang2 tua2 kata tu.. saya tak tau lah..saya lom tua ..


ello Riffaaaaaa.....

mama_umar_maryam said...

samelah,aku pon aritu abis rmbut sutera gugur2,ape kaitan xtau

shaza said...

itu secara kebetulan..

Golden Lounge said...

salam

kaitannya hormon. :). time preg hormon estrogen naik. time dh bsalin estrogen dah bck to normal..tu sepaham sy la..huhu

jemput bc more pasal rambut gugur dan kaitan makan zinc untuk prevent di goldenlounge.blogspot.com