29 February 2012

9



Hari ini genap 9 bulan Muhammad Aqif Riffa dilahirkan. Alhamdulillah. Sehingga ke tahap ini, Riffa masih belum dapat merangkak properly. Dapat merangkak selangkah, terus baring. Tapi dia dah start berdiri. Pegang tepi kerusi and berdiri terus. Kadang-kadang siap lepas tangan. Badan lembik lagi, ada hati nak berdiri.

Dari segi pemakanan, dia makan apa je yang mommy dia bagi. Selalunya, bubur nasi campur carrot and chicken. Hari tu try masukkan 2 keping daun bayam, dia macam nak muntah. Tak sedap kot. Still fully BF (yeah!). Penggunaan susu adalah lebih kurang 8oz-10 oz disiang hari. While mommy is still struggling nak maintain susu. Kat freezer memang dah takde langsung. Macam ibarat kais hari ni untuk makan esok hari.

11 comments:

kakngah said...

tak popai la camni tak makan bayam...

kaklong said...

kejap jer dah besau...
:)

/-\K|\/|/-\ C|-|/-\PTER said...

kehkehkeh.. sengal ek ko..kais pagi makan esok hari...

ddlea said...

Alololo.... hensem anak mommy nie...

Yunus Badawi said...

susu pun nk kena kais ke? hehehe

Daddy Ziyyad said...

Yeahhhhhh..cayalah still BF...continue till he's 2 yo

ieda said...

kejap je masa kan dik .. dah besar aqif ... bagus teruskan BF tuu dik
akak dulu sampai anak2 2 tahun baru berhenti ;)

~ana~ said...

Kejap je..dah besar dah riffa ni...jap lg bleh berlari plak...:)

Ladysirna FA said...

syida, chayok 2, moga bertambah rezeki susu ibu buat riffa. amin...

mama_umar_maryam said...

mntk petua kt ana nk bykkn hasil kais tu ;)

transformed housewife said...

tak cuba sayur2 lain ke? baby rasa sayur2 hijau tu mcm pahit sikit utk diaorg.