02 February 2012

The New In Thing - Ye ke?

Dia baru datang di Malaysia

Baru ada 1 kedai kat KLCC

Lagi 1 kat One Utama

Macam the new in thing *kononnya*

So

Saya mengambil risiko

Untuk mencubanya

Sebab semua orang cakap dia sedap sangat

Sedap sangat-sangat okeh

Saya beli 2

Yang besar

Perasa caramel biasa

RM26 untuk large

Dengan niat

1 nak makan kat umah dengan Aqid+Papa+Mak

1 nak makan kat opis dengan Mus+Shah+Esma+Akhmal



Tapi

Saya rasa macam manis sangat

End up yang umah tu saya je yang makan

Mak+Papa+Aqid tak sudi

Kat opis ni pun saya jugak makan

Sebab dah beli

Saya simpan dalam bekas kedap udara

Boleh tahan lama

Jenuh nak abiskan sorang weh

14 comments:

Papakeechee said...

Mahal nyer!!! I also heard of the "kesedapannyer" - Worth it is it??


Papakeechee ^_^ ...
http://tinyurl.com/79vstt7

Nieza Ishak said...

sedap ekkk???
worth'it tak ???

aritu nampak tapi takde aura nak pi masuk ..

~ana~ said...

waaa...x rs pun lg..tiap kali lalu mesti penuh org kat situ. malas nak q...

kakngah said...

aku mkn cap psr mlm sajork!

Aini said...

Tak rasa lagi yang kat Malaysia punya... but that is MY FEVERET!!! Memang suka giler... ni yang nak kena terjah gaks ni ;).

Kakibuku said...

mahalnya..aku mmg x beli..in fact nama pun x pernah dgr..tp someone hadiahkan utk aku all the way dr KL to Kelate..mmg manis sgt..utk org2 yg kurus n low darahnya mcm kita..aku rasa bgs..hihi

Drama Mama said...

ur the 3rd person i dengar ckp too sweet. kalau setakat nk try tu ok la kot eh then u can decide nak beli lg x lps ni hehehe

shaza said...

kedai tu jual pop-corn je ke.. aku beli pop-corn masa nak tgk wayang jer..

transformed housewife said...

tiap2 kali pergi KLCC, mesti nampak org beratur nak beli popcorn ni. Knur dah cuba tapi tak minat sgt sbb mmg terlalu manis.

Elyn Sani said...

kui kui kui ko pun terkena dgn kemanisan nye!!

Ermayum said...

tak pernah rasa lagi but yg TGV ja sedap doh bagi i :)

mama_umar_maryam said...

saye tertgal train lg..blm penah beli..or menunjukkan dah lame xdtg klcc??

working mom... said...

ahaaaa...ritu mase g klcc ader nampak..org duk beratur nak beli pop corn..tp mak aih...mahal eh...pastu tgk mcm manis sgt...hehehe, akak xbrapa nak in sgt bende yg manis2 sgt ni... :)

Azian said...

Syida..aku selalu beli yang ada kacang masa tu baru kurang manis. Lagi bgs macadamia la sbb lemak2 gitu..almond buat aku penat lak mengunyah. Heheh