28 March 2012

Tulisan


Setiap kali aku pergi klinik, aku mesti nak baca apa yang Doc prescribe kat kad klinik tu. Namun, hasil tulisan tangan yang macam cacing/shorthand tidak membolehkan aku membacanya. Alaaa....aku cuma nak tau apa ubat yang aku makan. Tu je.

Tapi, masa Riffa kat spital haritu, tulisan doc ensem sangat jelas. Boleh dibaca oleh insan marhain macam aku ni. Adakah jenis tulisan macam ni cuma applicable oleh doc kat spital? Acik Singa + Daddy ZZ, sila beri penjelasan. ;D


11 comments:

kaklong said...

cantik tulisan doktor hesem tu...!

~ana~ said...

Ni rs nya 1st time tgk tulisan doc yg cantik,dan mudah di bc...

Daddy Ziyyad said...

tulisan saya lagi cantik tau!! ~hahaha


it depends on the doc, masa saya kerja spital, ada masa tulisan saya ok, ada masa k.o

tapi dulu consultant orthopaedic saya masa di spital dulu, tulisan dia mmg cantik! serius cantik, macam stail tulisan drawing plan/arkitek punya tulisan.

salmia saidin said...

aku dulu cita2 nak jadi doktot gak.. so, praktis tulisan sambung2 mcm doktot... :P

Kakibuku said...

tulisan doktor selalunya nak cepat esp kt spital kerajaan..pesakit ramai ko..tp aku yg x doktor ni pon tulisan mcm doktor..masa aku fm 2 dulu..aku selalulah jd mangsa kwn2 aku yg suka ponteng sklh,tp parents tak tau..akulah tukang tulis surat on behalf parents derang..sbb derang kata tulisan aku mcm org besar..mcm doktor la lebih kuraang..ssh utk difahami olh kebanyakan org termasuk cikgu kitorang!

mama_umar_maryam said...

eh eh..dahla ensem..tulisan cantek plak tu..hahahaha,bkn senang nk tgk

ejaMaria said...

roommate doktor ni arkitek kot... dia belajar menulis dgn roomate tu la... hehehe

ieda said...

ahaaaa tul tu dik
adakalanya isu macam nie kita x terfikir nak tanye kan
entah dia cakap ape dlm tuu kita x tahu
tapi memang akak pun alami situasi yg sama bila payah nak baca discripsi dr nie .. geram ada jugak .. bukan nak tahu ape punn kan .. agaknyee mereka2 tu cakap kita x perlu paham terms2 medical nie huhuh

ummiross said...

hihi masa baca tu terbayang tak wajah Dr ensem tu?

DrSinga said...

err...
kadang-kadang saya pun tak boleh baca tulisan saya sendiri!!!

A D I A said...

My mum ingat dulu I nak jadi doctor sbb writing I horror gila. I ckp my mum bukan horror, tapi berseni.