14 May 2012

Mothers Day

Semalam semua orang celebrate mothers day. Kami takde la celebrate beria-ria sangat sebab mak aku busy pegi kelas mengaji, lepas tu pegi attend kenduri kawin, lepas tu bawak cucu dia yang 'baik' sangat (read: Aqid) pegi jalan-jalan.  So moralnya, aku+papa+riffa je yang ada kat umah.

So, we decided to go jalan-jalan to Jusco Wangsa Maju. Strictly jalan-jalan, no shopping. So bila kami jenjalan tu, tiba-tiba nampak la booth Johnson&Johnson. Dia ada contest untuk baby comel. Since aku rasa Riffa adalah seorang yang comel, so kami beli barang RM10, pastu dapatlah Riffa masuk contest tu. Sangatlah hazab untuk beliau mengukir senyuman. Maybe sebab baru 1st time snap photos kat public.


Inilah pose yang terbaik. Nampak jemariku yang mulus serta telinga beliau yang capang.


Oh, lupa nak bagitau. Aqid ada buat bunga kat school. Sempena mothers day. Dia color hati tu je. Yang lain teacher buatkan. Bila aku tanya kenapa love dia color purple, nak tau jawapan dia apa? "Sebab baju raya Aqid color purple!" Ikut suka dia je.

Hari ni Aqid ada mid year exam. Hopefully dia bole buat. Mommy risau.

8 comments:

kaklong said...

telinga capang..
orang ckp boleh jadi bijak!

ummiross said...

Yelah orang kata telinga capang, mendengar kata,tak degil..
So sweet kan anak2, kecik2 dah tau bagi kad hari ibu..

ejaMaria said...

hehehe... ok la dia tau baju raya kaler purple... drpd tak tau reason apa langsung kan... nampak gak dia berfikir... ;p

transformed housewife said...

cute gambar Riffa.

~ana~ said...

OLOLOLO..comey nya riffa...

wah..tahun ni ber purple la ye...:)

Yunus Badawi said...

love ikut kaler baju rays? Cayalah aqid!

DrSinga said...

orang tua tua kata( bukan saya)
telinga capang ..bijak

Mama Hanim said...

comelnya pose cmtu.. Cute la..