31 May 2012

One Life.....One Bottle

It has been a long time that I've wanted an eco-friendly bottles for Aqid and Riffa. Tapi selalu end up with glass bottles. Memanglah glass bottles tu eco-friendly tapi knowing Aqid, aku tak rasa glass bottles and Aqid is going to be friends. So, i decided to buy stainless steel bottles. Brand Pura Kiki.

Buat permulaan ni, tak payah beli banyak-banyak dulu sebab nak make sure Aqid and Riffa suka bottles tu. Anak korang dah umo 4 tahun still minum susu botol ke? Aqid dah tak minum kat school, cuma kalau kat umah dia still nak minum botol. Bagaimana nak memisahkan dia dan botol?


Inilah subjek yang disebutkan tadi. Beli warna sama untuk tidak menunjukkan perbezaan kasih sayang. Kecik untuk Riffa, besar untuk Aqid.

Sekarang One Baby World tengah ada sale. Hanya sepelaung dari ofisku. I like! Beli RM200 dapat voucher RM10. Haruslah aku cukupkan pembelian sebab nak dapatkan voucher tu. Beli 2 botol tu belum cukup nak dapat voucher, kene beli shoes untuk Riffa, socks untuk Riffa and teats untuk Riffa. Nampaknya pembelianku agak berat sebelah sebab most of the items adalah untuk Riffa. ;)

Insyaallah botol ini boleh digunakan sehingga anak ke 12.


10 comments:

kakngah said...

ada 10x beranak lagi...
eer..kedai yg sepelaung tu storage bottle for ebm murah tak??
aku dah ketandusan botol nih! tapi aku adalah mak yg menkedekut. semedang mau yg murah sajork!

salmia saidin said...

12 anak?
hahahaha..
so cute botol nih..
investment yg bagus.

Daddy Ziyyad said...

stainless steel bottle! cool!
anak saya yg bakal masuk 4 tahun bulan Oct ni, kadang kadang nak botol...maybe dua hari sekali, saja nak suka suka hisap! ahaha

ieda said...

ke 12 !!!
perghhhhhhh ekeke

anyway botol dia cantik
zaman akk dulu botol biasa aje ..
alhamdulillah ;)

~ana~ said...

ajmal pun hisap botol lg. tp dah jarang la. kat school mmg xde..time ana xde pun, jarang sgt dia mintak tp time ana ada...kejap2 nak susu botol...ishhhhh...

ejaMaria said...

kita pulak tak kisah sgt nak pisahkan botol utk anak... sbb kita takut bila pisahkan botol dia langsung tak nak minum susu (ini jd kat anak ke-2)... kalau dah tak minum susu - mana dtg sumber kalsium dia kan?... jd biar je la... sampai masa nanti dia berhenti sendiri...

transformed housewife said...

wah 12 anak? hehe. belanja nak beli brg2 anak mmg mahal kan skrg.

mama_umar_maryam said...

samelah, umar yg 4thn lebih tu pon still botol lagi..aku baru tuka botol TT..tgh sale kt mcare smlm..lawo seh botol anak2ko

working mom... said...

halaaaaaa..cantik nyer botol..anak hakak dah xminum susu lam botol.... nak beli utk sape ek?...bapak nye plaks fully ebm...eh ??...ekekekeke

Elyn Sani said...

hebat ko anak ke 12 tu!! eh btw wafiq pun still pakai bottle. errr umur bape patut stop ek?