23 October 2012

Impromptu Getaways

Last week aku dan papa terpaksa cuti sebab tak de orang nak jaga Riffa sebab embah pergi bercuti ke Indon. Dari hari Jumaat sampai Selasa. 5 hari tu! Mula-mula takde plan langsung nak ke mana-mana, but bila difikir-fikir......apa nak buat 5 hari kat KL ni. Setakat nak pegi shopping mall sehari je da bole khatam kot. Tiba-tiba mentol atas kepala aku menyala. Aku cakap kat papa, let's go to Ganu!

Hari Khamis petang baru book hotel etc. Jumaat pagi-pagi kami dah gerak ke Ganu. Dalam otak aku ni dok fikir, apa yang ada kat sana ek? Sebab rasanya dulu penah pegi sekali tapi masa kecik-kecik. Dah tak ingat dah. 4jam of driving ikut signboard je sebab papa pun tak pernah sampai sana. By lunch time kami sampai kat umah cousin aku (tiba-tiba je teringat ada cousin kat sana) hehehehe. Tido sana 1 malam.

Next day, kami cousin kami ajak jalan-jalan kat sana.


Masjid Kristal.


Shopping kat Pasar Payang. Sangat heaven shopping kat sini. Habis seluruh ceruk kami tawaf pasar ni, but aku cuma beli sepasang baju. Gambar kat atas tu aku whatsapp kat adik sebab nak suruh dia pilih. Tema hijau. Untuk mak and aku pun semua beli kain hijau juga. 

Lepas shopping, we all check in kat Riyaz Heritage Hotel, Pulau Duyung. Why aku pilih hotel ni? Sebab gambar dalam web tu cantik-cantik belaka. But when we checked in, memang bilik we all sebijik macam dalam gambar. Sangat berpuas hati. 


Aqid check condition swimming pool. Nice! Tapi Riffa langsung tak nak mandi. Penakut sangat.


Muka baru bangun tido nak pegi breakfast


Kat depan bilik weols


Muka kenyang lepas breakfast


Pemandangan dari cafe

Kalau uols perasan, takde satu pun gambar iols kat entry ni. Lepas balik dari Terengganu, weols singgah ke Cherating. Weols menginap kat hotel H**** Villa. Takde gambar langsung sebab bilik tak bape best. 


8 comments:

Drama Mama said...

sama cam irfan penakut nak mandi pool!!! hehe. cantik lah kain tu...adik u pilih yang mana??? hehehe

mimie hamdan said...

i need vacation toooooo!!!

ieda said...

best kann
akk pun dah lama x bercuti ke terengganu .. memang x mengecewakan ;)

Daddy Ziyyad said...

naik tak river cruise kat TTI tu?

shaza said...

haha.. shopping kat pasar payang tu mmg heaven walaupun berpeluh keti..

ummiross said...

Syida gi Ganu ye, dok ajak kita pong, hehe.

transformed housewife said...

best gi ganu.

mama_umar_maryam said...

thn ni aku agak kerap ke ganu..tp xbosan sbb mmg suke sgt nasik dagang,goreng tepung,sata!!hhahaha