14 November 2012

Homework


Setiap kali Aqid tengok iklan Shell kat tv tu, mesti dia suruh belikan kete Ferrari. Bila dah hari-hari minta benda yang sama, of course lah aku tak sampai hati untuk tak membelikannya. Bila dah beli, mana bole beli satu, Riffa pun sekarang dah pandai rebut mainan daripada abangnya.


This is what we got from the packaging. Aku ingatkan bila beli lego tu dia dah siap pasangkan bole terus main. Rupanya kita kena buat manually. Aku dah beli lego ni 2-3 hari lepas. Sengaja simpan dalam kereta. Sebab aku nak kene assemble dulu baru bole Aqid dan Riffa main. Bukan setakat assemble sahaja, tapi aku akan lekatkan satu-satu lego tu dengan gam UHU bagi mengelakkan ada insiden tertelan lego pulak.


Tadaaaaa. Dah siap! Sorang dapat satu. Tak payah gaduh-gaduh.


This is my homework which i did in the office. Tak bole buat kat rumah, nanti banyak tangan nak 'tolong'. Hehehehee.

5 comments:

Daddy Ziyyad said...

saya elakkan dulu anak bongsu saya si zayyan, 1.5 yo tu main mainan yg ada small parts, or like Lego..hopefully gam UHU tu super kuat!! hihihih

~ana~ said...

pernah ke tertelan lego tuh?

yana said...

Kalau mainan mmg aku x pernah main assemble dulu..huhu..sbb aku x kreatif,lepas beli terus serah kat ank2 aku..pandai2 la derang main...tp kalau buku ya..sebelum aku bagi derang,mesti aku baca dulu..sbb nanti bila aku nak bacakan..aku dah tau dah soundtrack mana yg patut aku masuk..heheh..

shaza said...

kalau aku pun jenuh nak pasang benda ni..

mama_umar_maryam said...

giigh ko ltk uhu,hahaha,bdk2 kt umah ni papa die psgkan