14 December 2012

Cinta Plastik!

Hmmmm..... lately aku agak suka kepada benda-benda yang biodegradable dan recycle-able. Agaknya bila dah meningkat umur, kita lebih peka kepada kehijauan bumi kita. Ada juga aku cuba bercloth diaper masa Aqid kecik-kecik dulu, tapi aku belum betul-betul komited masa tu. Nasib baik beli 2 keping je. Sekarang Aqid dengan Riffa dah pakai botol stainless steel, tak payah tukar botol setiap 6 bulan dan sangat jimat sekali! 

Bila dah start menjadi meng"hijau" dengan anak-anak, ibubapa juga perlu menghijaukan diri. So sebagai langkah awal, mommy mula mengumpul koleksi kasut plastik. Yang ini recycle-able tau. So bila dah agak-agak takmo pakai, buang kat tong recycle tu je. Tapi rasanya kasut ni tak cepat buruk sebab senang nak maintain. Lepas pakai bole siram air pastu lap-lap bagi kering. 


Dah nampak yang ni kat kedai, tapi masa tu macam contemplating nak beli ke tak. Since dah tak bole tido malam memikirkan kasut ni. Ku redah jua dengan membelinya. Terus puasa kasut 6 bulan selepas pembelian.


Yang ni beli kat Jelly Bunnies, KLCC. Mula-mula ingat nak beli banyak warna, tapi takut tak sedap pakai, kita beli sepasang dulu. OMG! Sangat sedap kasut ni okeh! Harga RM35 sahaja. Kasut ni ada bau candy, semanis si pemakai. Bluwekk! Hahahaaa....

6 comments:

kakngah said...

hilang bau cagu kaki dek bau candy
bluuueeekkk!!!
kahkahkah!!

Daddy Ziyyad said...

hahahaha..komen kakngah mmg terbaik!

pinggan mangkuk recycle pun ada dah..siap boleh makan lagi ala ala keropok...hihih

ummiross said...

cantiknya kasut yang bawah sekali tu Syida..

zety said...

huwaaa..jeles..aritu dh masuk jelly bunny tu..nape aku kuar tanpa kasut baru??? arghhh

A D I A said...

jelly bunnies! i pun nak beli la. jom teman i gi klcc nak beli. i dulu beli cloth diaper gak. 8 keping. haram tak pakaiiiii.

salmia saidin said...

kaki aku melecet je bila pakai kasut plastik nih dulu. tu tak yakin nak beli lagi.