23 January 2013

Jungle Gym


Sape tak pernah beli discount voucher kat Groupon? Kamu? Kamu? Kamu? Ya, saya telah membeli voucher kat Groupon. Ni baru 1st time saya cuba, untuk memastikan perbelanjaan saya adalah berbaloi. Saya beli voucher Jungle Gym untuk Aqid. Dah lama beli since early Dec, ni baru terhegeh-hegeh nak redeem.



So last Saturday we went to Jungle Gym at Bangsar Shopping Centre. If its not because of the voucher, rasanya memang kami tak jejak BSC ni. Sebab macam jauh sikit dari rumah. Bila sampai kat sana, terasa macam kat overseas pulak. Expats adalah lebih ramai dari orang Malaysia.


Parking stroller secara berjamaah.


Tempat ni je yang Riffa suka.


Aqid dok ulang-ulang naik turun slides.


Budak ni mula-mula takut, tapi dialah yang tak nak balik.

Kami sampai pukul 12pm tepat, balik at 5pm. Hamik ko,  5jam Aqid dengan Riffa main kat dalam tu! Bebudak below 2 kene bayar RM15. 

Tapi saya telah menemui sesuatu yang sangat mengujakan hati ini
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.

Surau yang super comfy!
Terletak sebelah Jungle Gym
Bila sembahyang tak dengar langsung suara budak terpekik-pekik
 

 Ruang menunggu yang tenang. Kalau husband nak tunggu wife sembahyang, bole duduk sini kejap.


Ni pintu masuk ke surau. Sebelah kiri muslimin, kanan muslimat. Sebab tu dia pakai sand blasted glass. Carpetnya sangat lembut. Tenang je nak sembahyang kat sini. Jauh beza dengan surau dalam klcc. I wish banyak lagi shopping mall bole copy surau Bsc ni.

7 comments:

~ana~ said...

mcm best je....:)

Daddy Ziyyad said...

Teringin jugak nak beli baucar Groupon ni...mmg betul2 dpt diskaun without any catch?

ummiross said...

Aqid n Riffa mesti seronok kan.

Bagusnya ada kemudahan surau yang selesa macam tu kan..

ieda immi said...

ada slides yg cantik .. hurmm budak2 memang suke ;)
tempat dia kemas kan ..

A D I A said...

amende groupon ni i tak pnah try or dapat pun. junglegym pun i tak pernah pergi. wag cam baru kuar gua je i.

yana said...

Yeah...aku vote surau yang selesa for all!!! Dan telekung yang membuatkan aku tenang beribadat...

Elyn Sani said...

Aku suka gi bsc ni. Semua tempat la bleh kata aman.