08 January 2013

Weekend Getaway........


Semua orang dah banyak entry untuk tahun 2013, aku je yang terkulat-kulat baru nak buat 1st entry. Ni pun setelah disergah oleh Adia. Entry ni sebenarnya dah lama ada dalam draft namun nak publishnya agak mengambil masa.

This is our weekend getaway bersama bebudak di ofis kopi. Kriteria untuk percutian ini ialah mesti ada swimming pool dan laut mestilah in walking distance. So kami memilih untuk bercuti di Bayu Resort PKNS kat PD je. Tak payah pegi jauh sangat membazir masa atas jalan je.




Inilah tempatnya.


Laut kat situ je. 2 minit walking distance.


Rumah semi D yang weols duduk. Ni pandangan diantara 2 rumah


Ni la rumah kami


Pandangan ke luar dari dalam rumah. Ada connecting bridge.


Ada jalan ke swimming pool connected to our house



Sesi memanaskan badan sebelum masuk pool.
 

Swimming pool yang covered! Terhindar daripada panas matahari. Memang best!



Dah boring mandi swimming pool, kita mandi laut pulak. Sambil mencari kepah.




 Dah penat mandi, malam kita buat bbq.

Lepas makan, kita berkaraoke.

Tido.

Esoknya, bangun dan mandi lagi sampai kembang.

Balik.

9 comments:

A D I A said...

Bercuti di tepi Pantai. Nyaman woo. Paani buat gateaway Kat tmpt peranginan Mcm Cameron pulakk. Kagu Nyaman.

Nieza Ishak said...

wahhh .. best best
nak kena google ni hihihi

Mama Hanim said...

best tu.. dh lama x main tepi pantai cmtu..

Daddy Ziyyad said...

PD mmg tempat terdekat kalau kita di KL utk bercuti tak jauh..well, Lumut/Teluk Batik pun ok....

Resort ni open for public ke? or just staff PKNS aja?

ummiross said...

Bestnya bercanda ditepian pantai, hik!. Ummi pun memang duk plan nak pergi PD, tengah duk google hotel2 kat sana. Yang Syida ni pun nampak best juga. Tq for the info.

Fadilah Aziz said...

Wah, bestnya rumah tu, napa takda gambar interior?heheh...dah lama juga tak jejak PD ni, boleh consider la this place

~ana~ said...

wah..mcm best je tmpt ni kak...utk staff pkns je erk...

Syida said...

@ ADIA : entry Cameron coming soon

@ Nieza : mmg best

@ Mama hanim : they olls orang kl, jakun sket jumpa laut.

@ DaddyZZ : untuk staf shj.

@ ummiross : ada tempat lain yg laaaagi best kat pd ummi.

@ fadilah aziz : its not open to public

@ ana : sila rujuk komen diatas

zuu said...

Hi, ade contact tak PKNS Bayu Resort ni. Im planning for family day too. kindly email me at zuuwahab@gmail.com. Thank you so much!