29 March 2010

Incy Wincy or Itsy Bitsy?

The itsy-bitsy spider

Climbed up the water spout

Down came the rain

And washed the spider out

Out came the sun

And dried up all the rain

And the itsy-bitsy spider

Climbed up the spout again

Lately nursery rhymes yg Aqid suka ialah Incy Wincy/Itsy Bitsy Spider. Setiap malam memang menjadi kewajipan nak kena nyanyi untuk dia. Tu belum kira berapa kali yg nak kena nyanyi sampai dia puas hati. Hari tu aku ada search thru Mr Gugle nak tengok mana satu yang betul, Incy Wincy or Itsy Bitsy? Tapi dua-dua sekali yang aku jumpa. Memangla at this point of time Aqid tak tau lagi mana satu yang betul. Tapi aku kena bersedia dengan jawapannya before he ask me about it one fine day nanti.

Its not easy to become a parents when our kids started to ask things and we are not ready with the right and specific answers. What do u think?

3 comments:

Ejamaria said...

ntah... yg tau itsy-bitsy

Anonymous said...

kalau tak silap satu dari UK and satu dari US. Incy Wincy from the UK kot sbb org england kan pelik2 .. wakakaka ... pandai je mengutuk .... ^_^

Papakeechee
http://papakeechee.wordpress.com/

Hanani Mansor said...

kat UK nursery guna Incy Wincy Spider, Sy rasa mcm lagi rhythemic kalo guna Incy Wincy..