02 June 2010

Latest Favorite

I am not sure is this a norm for our kids. They keep changing their favorite cartoons. Lately Aqid suka tengok Shaun The Sheep. Bukan setakat Aqid je yang suka, the whole family loves it! Lawak betul. Beeeeekk!

Shaun The Sheep ni ada kat Disney channel, kalau malam around pukul 9.30pm if i am not mistaken. Kisah sekumpulan kambing biri-biri yang sangatlah pandai. Mastermind mestilah Shaun yang agak hensem tu. Ada-ada saja diorang (boleh ke guna perkataan 'diorang' atau diakambing?) ni.


Dalam sekumpulan kambing biri-biri ni ada sheep yang paling junior, nama dia Timmy. Timmy has its own show tau. Its called Timmy Time.


Ini pula cerita tentang sesi persekolahan si Timmy dengan semua anak-anak haiwan yang lain. Sama juga seperti siri Shaun The Sheep, Timmy dan rakan-rakan berkomunikasi dengan bunyi mereka yang tersendiri. Cikgu Timmy adalah seekor Pelican dan Owl. Cikgu Owl ada anak yang satu kelas dengan Timmy.

Aqid tak panggil Timmy, tapi dia panggil Baby Lamb. Sebab influence lagu Mary Had A Little Lamb yang terlalu menebal. Salah akak gorjes kah?

6 comments:

Nieza Ishak said...

sheepp sheep ..
suffiya suka panggil .. shaun the sheep mmg tengah femess ekk.

Timmy ni suffiya masih tak perasan lagi kot sbb 9lebih akak dah ajak masuk tdooo ...hihihi

kakngah said...

adeeb pn suke tgk cite kamben ni..
mmg kelakar 'diorg' tu...

ibu_Arifa said...

ruginyer..kami tak de disney channel. dari apa yg kak syida citer tu..mcm best jer..rugi..rugi

zue @ annaleeya said...

tak langgan disney channel la... channel yg ader skang pon, duk berebut remote jerk... huhuhu!!!

Huda said...

shaun the sheep tu mmg best n klakar x igt :)

shaza said...

Aku tak pernah dengar la lagu tu. maklumlah channel katun sume dah potong.. Cube akak gojes nyanyi sikit..