23 July 2010

Segmen Makan Sedap Bersama Si Gorjes

Kali ni akak gorjes pergi makan kat Subak, Sg Penchala. Dah lama nak datang sini, tapi asik tak kesampaian jek.


Dari kiri: Chocolate Straberry, Fresh Orange, Es Teler. Dah bape kali aku pegi makan kat Sari Ratu tapi tak dapat minum Es Teler. Kat sini baru dapat.


This is Rainbow Slurpee. Very the colorfull kooo....


Deep Fried Japanese Style Popiah. Sedap dan Besaaaar!


Subak's Tomato Bruschetta Sixers


Subak's Balinese Fried Rice untuk Aqid.


Subak's Fettucine Carbonara


Curry Mee


Wantan Mee


Pandangan kiri dari table kami. Ada kolam ikan koi.


Ambience yang menyamankan....


Entrance deco yang cantik.


Covered walkway to dining area.


Pandangan dari atas dusun owner restoren ni. Mengah tau nak jalan kaki naik atas. Lapar balik bila dah sampai bawah.

26 comments:

kak long said...

semua nya kena kat tekak ko dik...
kalau kaklong...emmm
setahun sekali pun lom tentu...
hisk...!

Nigina said...

aduhaiii makan lagi.. perut ni asyik lapar jer.... macamni kena p sg pencala la ....

shaza said...

uiishh. tu makan untuk berapa orang?? balinese fried rice tu nampak sedap je.. especially tang udang tu..

JUE said...

Sedapnnye nmpk slurpee kaler2 ngn nasi goreng utk Aqid tu. Blom bekfes lagi nih. huhu...

* baru Jue perasan....Syida ni suke makan eyh? tapi body mantain! hehehe...

Elyn said...

aduhhhh power spec aku terus naik tgk mknn dlm blog ko ni!!! ekekekek

Elyn said...
This comment has been removed by the author.
A N A K - A N A K K U said...

adush meleleh nie....erm kat mane erk tmpt nie....nie y nak pergi terjah gak nie..utk 4th anniversary...heheheh

ibu_Arifa said...

semua fav tuh..nak makan mcm tu jgk!!..

Salmia said...

makan besar kak..
aduh.. tergoda tgk coklat stoberi tu..

A D I A said...

i penah gi! minum air apa tah i lupa nama dia, tapi rasa cam ubat batuk huhuhuk. n jumpa owner dia dul lepas situ sambil pakai tshirt pagoda. sempi je pakcik tu.

KSWSK said...

Babe..bday party aku ritu bt kat sini...mmg happening kau...kau sure ckp pesal aku xjemput kau kan..tu party yg dirancang oleg org lain....kang kita lepak sini sesama yer..

Yummy Mummy said...

Oooh, naaaaaiiisss! Akan masuk list must-try-one-day...

Drama Mama said...

huwaaaaaaa!!! meleleh air liur i tengok k! es teller tu apakah jenis minuman? hehehe

http://twinkywinkystars.blogspot.com

SyidaGorjes said...

kak long,
tekak kita sume bole masuk kak.hehehehe

SyidaGorjes said...

nigina,
marilah ke sana....

SyidaGorjes said...

shaza,
ada 4 adult& aqid.kami semua pelahap.muahahahaaa

SyidaGorjes said...

jue,
terima kasih diatas compliment tersebut.

SyidaGorjes said...

elyn,
apakah kaitan power spek dgn makanan?

SyidaGorjes said...

kay,
kay penchala.tempat ni sgt tersorok.sila cari di google for subak.

SyidaGorjes said...

salmia,
coklat stoberi tu sedap gilerrrrrrrr.

SyidaGorjes said...

adia,
ai tak jmpa pun owner dia,so far semua air yg dibeli tiada rasa unbat batuk

SyidaGorjes said...

ibu arifa,
meh sini la.

SyidaGorjes said...

salwa,
aku dtg sini sbb tgk gmba ko tu.

SyidaGorjes said...

yummy mummy,
nice.tapi macam jauh dari umah u je,kan?tapi kan dah byk hiway.....

SyidaGorjes said...

drama mama,
i dah reply kat shoutbox u semalam

ERMAYUM said...

best nya air tu and apa tu sujak tomato tak pernah lagi nampak and dengar - how to go eh kena lukis peta ni heheh