02 August 2010

Entry Sadis : No Connection

Hari Sabtu lepas aku balik kampung sebelah Asben. Walaupun bos aku tiba-tiba nak buat meeting hari Sabtu at 11am, aku sendiri cakap kat bos, " Sorry I cant attend your last minute meeting or else nanti i masuk neraka". Serius! Memang itulah ayat yang aku cakap kat bos aku. Salah dia la. Hari khamis baru anta emel cakap ari sabtu ada meeting. Tak kuasa aku nak layan. Dia boleh tanya aku kenapa pulak kalau u attend the meeting u masuk neraka. Akak gorjes sound direct je, betullah, kalau aku tak dengar cakap Asben, nanti aku neraka. Lagipun agenda balik kampung ni telah dibincangkan sejak 3 minggu lepas. So, maaflah encik bos, aku tetap takkan attend meeting last minute yang ko arrange tu ye. Aku sangatlah transparent orangnya dan bercakap dari hati. Cheewaaah!

Sangat jarang kami pulang ke kampung hari Sabtu pagi. Selalunya mesti balik hari Jumaat malan lepas maghrib. Tapi Asben ada keje, sebab tu dia sendiri yang arrange untuk balik hari Sabtu. Aku ikut jek. This time around aku bawak balik lappy opis yang sebesar dinosour tu hanya untuk memblogging. Kalau pakai netbook kecik sangat, tak puas bw lama-lama. Lagipun kalau nak pakai pc kat kampung tu kene tunggu turn sebab anak buah-buahan yang ramai, diorang sibuk main game.

Lepas kenduri hari Sabtu lepas Zohor, aku dengan hati yang riang gembira nak berbw ke rumah kawan-kawan. Kalau kat kampung ni Aqid sangatlah busy bermain dengan cousins, dia tak hirau sangat kat mommy and papa. Aku pun keluarkan si dinosour dan tekan On.

Connection error, please try again.

Aku try.

Try lagi.

Try lagi sekali.

Tak putus asa untuk try.

Dengan penuh harapan aku tekan Connect.

Tekan lagi.

Lagi.

Lagi.

Lagi.

Lagi.

Dan lagi.

Lagi.

Lagi.

Bila dah dekat sejam asyik try je aku pun naik hangin la. Before aku subscribe broadband ni aku dah cek kawasan kampung Asben memang ada coverage. Last time aku pakai kat sini pun elok je. Time ni pulak dia buat hal. Adakah sebab sekarang musim hujan? Adakah kerana aku pakai lappy opis untuk bw? Kalau aku bawak netbook ada ke coverage? Relevan tak soalan ni?

Macam mana nak buat n3 hari raya nanti kalau takde coverage? Huwaaaaa....nanges.

20 comments:

kak long said...

oooo...ni pasal la..
tu yg sadis sangat....

kaklong lg sadis tau...klik kt blog dik gorjes ni tgk2 n3 lama..
dr ptg semalam tau...
x der pun n3 sadis ni...
la ni bru dpt..huhuhu...!

Yunus Badawi said...

eh masih dibuatnya meeting hari Sabtu.

Sungguh sadis hehehe

Mama Hanim said...

oohhh ku fahami perasaan mu itu..hehe..

penah gak cmtu dlu, tp skang tidak lagi..laju je di mana saja berada..kih2.. jgn jeles ok..

JUE said...

Hehehehe....
Kena daulat ke bos sbb bwk si dinasour utk bw kot! ;P

DrSinga said...

ko bayar bil tak?

SyidaGorjes said...

kak long,
entry sadis ni n3 pagi tadi.kalau akak tgk semalam memang la takde.

SyidaGorjes said...

yb,
ala...ikut suka dia jek.tak kuasa nak melayan.

SyidaGorjes said...

mamahanim,
pakai broadband ape?

SyidaGorjes said...

jue,
maybe la kot..huhuhu

SyidaGorjes said...

makDoc,
bayarla.bila balik umah cocok kat netbook, elok je dia...

Huda said...

hehe..susah gak gitu kan. kampung asben huda pun payah gile dpt connection..manjung ni kire ok2 la, xla teruk sgt..

Nieza Ishak said...

ni pakai beruk band cap apo ???? hihihi

shaza said...

entry hari raya kena tunggu ko balik keramat dulu baru boleeh update.. hehe

KSWSK said...

kau pakai org kuning ka? biru or ijau?

Mama Hanim said...

maxis..huhu..

SyidaGorjes said...

huda,
terjejas emosi nak buat n3 raya kat kpg asben.huwaaaa...

SyidaGorjes said...

nieza,
maxis.tp bila budak it kat opis tu cek, might be lappy tu yg ada problem.

SyidaGorjes said...

shaza,
lama sgt.nti jadi n3 basi pulak..

SyidaGorjes said...

wa,
ijau.

SyidaGorjes said...

mamahanim,
samala kita.