03 August 2010

Marvellous!!!!

Tips: Mari berbelanja dengan berhemah. U olls tau tak yang sekarang ni tengah ada sale merata tempat kat seluruh Malaysia ni. Kalau tak tau......errrrr tak pasti la pulak. Since hari tu aku dah berbelanja dengan berhemah kat Shu Uemura, every purchase RM250 and above kita boleh dapat a booklet from Sunway Piramid yang worth RM700. One of the voucher ialah free breadstick kat Papa John's Pizza. Jom serbuuuuuu!

This is our first time here. Mungkin sebab promo mereka yang agak kureng jika dibandingkan dengan Pizza Hut and Domino's. Table layout dalam restoren ni pun berlainan konsepnya. Lupa pulak nak amik gamba table dalam bulatan tu.


Lepas diorang ambil order, kami disajikan dengan 3 mangkuk kecik ni. Tomato puree, cili hijau 2 keping dengan apa lagi satu ni ek? Rasa dia macam cheese pun ada jugak.



Menggiurkan? Memanglah! Sebab buih-buih dia yang nak terkeluar tu. Satu untuk aku, satu untuk Asben. Aqid tak minum sejuk-sejuk ni. Alhamdulillah.....hehehehe.


Inilah breadstick yang free itu. Rasanya lain dari yang kat pizza hut. Tak pasti pulak kalau yang kat Domino's. Yang ni lebih lembut dan lebih anjal.





Kami order 2 large pizza. Tak ingat pulak aku berapa diameter dia. Kalau kita ada kredit kad yang macam aku punye tu, kita bole dapat 50% less for the second pizza. Berhemah tak? Dua-dua pizza yang aku tak ingat nama dia apa ni is Papa's choice. Kat dalam menu ada tangan Papa tunjuk best.

Memang best! Apa experience korang makan pizza yang best?

15 comments:

Salmia said...

lama tak makan pizza ni.. hmm..
2 large pizza mkn 2 orang je? wahhh.. kuat mkn!

kak long said...

x berapa suke mkn pizza...
tp pizza pree...suke...he he he...!

tapi tgk pizza kt pasar mlm tu mcm mabeles jer...dia org ckp sedap...blom try lg...

ejaMaria said...

2 large pizza... korang makan 2 org... ergghhh...

DrSinga said...

pizza free!!!
sedap!!!!

Huda said...

sedapnye..nyum3..lame dh x mkn pizza ni..akak gojes nk sikit :)

Papakeechee said...

tat looks nyummylicious tul! ... sampai cheese melimpah limpah sana sini ... ermm takut nak tanya ... Papa John's ni ada kat Penang ker??? huhuhu =)

Mama Hanim said...

mak aii..sgt kejam ini n3 daaa...huhu..

SyidaGorjes said...

salmia,
hahaha....ko jgn main2 dgn akak ko yg kurus bak kerengge ni.

SyidaGorjes said...

kak long,
1st time mkn piza pasar malam masa kat U.sebab duit kena catu.hehehehe

SyidaGorjes said...

ejamaria,
amacam?ada berani tak?heheheee

SyidaGorjes said...

makDoc,
tak bape free pizza tu.breadstick je yg free.hehehe

SyidaGorjes said...

huda,
mehle sini.akak belanje!

SyidaGorjes said...

rina,
i tak sure papa john ni ada kat penang ke tak, bergantung kepada barisan pucuk pimpinan sesebuah negeri. kat kl pun ada a few je.

SyidaGorjes said...

mamahanim,
tengok hanim makam sedap hari2 lagi kejam.menusuk kalbu.

kakyong said...

mak aiii.. kuatnya makan.. 1 large pizza 1 org... huhuuuu..

nampak cam sedap...