03 August 2010

Nasi Timbel

Tengahari tadi u olls makan apa? Pernah makan nasi timbel tak? Inilah baru 1st time aku makan nasi timbel ni. Restoren ni terletak kat Kelana Jaya, betul-betul tepi tasik Kelana Jaya tu.


Inilah rupa nasi timbel ni. Tak pasti pulak dari mana asal usul nasi timbel, lupa nak tanya dengan owner Restoren Rumahku. Dalam bungkus ikat getah tu nasi. Dah lama tak makan nasi dalam daun pisang. Sedap bau nasi ni. Set ini didatangkan dengan suku ayam goreng rempah, keropok malinja,ulam, sambal belacan dan ada kuah rendang daging kalau tak silap.

Sesiapa yang kerja atau duduk Kelana Jaya macam Nieza dan Siti, boleh la datang sini. Jangan lupa roger akak gorjes, korang kena belanja aku. Muahahahaaaaa...



15 comments:

dunspeak♥ said...

wahhh sedapnyeee..nak jugakkk :D

kak long said...

selara kampung ari dik gorjes...!
tokujut den...

KSWSK said...

kat ulam2 terselit lak tomato kecik tu erk...abes tak kau mkn semua tu?

Papakeechee said...

dulu i duduk KJ tak pernah come across this plak ... cam sedap .. NYUM!! ^_^

ejaMaria said...

nama unik... rasa sedap tak?... tak cite pun... brape bintang nak bagi...

Salmia said...

timbel? timbaland tau la. hehehe

shaza said...

wei makcik.., ko ni mengidam ke?? nape entri ko sume pasal makan ni.. aku pun dah terliur depan laptop ni tau..

p/s- yang dalam mangkuk tu ke kuah rendang?? nape lain benor kaler rendang die.. sedap tak??

SyidaGorjes said...

dunspeak,
memang sedap.tak payah nak coverline makan pakai sudu bagai.geget je ayam tu.

SyidaGorjes said...

kak long,
sekali sekala kak, kita kena muhasabah diri......relevan tak?

SyidaGorjes said...

wa,
mesti la licin.except ulam2 daun dengan petai tu je yang aku tak makan.

SyidaGorjes said...

rina,
ni kedai baru bukak somewhere last yr.

SyidaGorjes said...

ejamaria,
4 bintang bg kat dia.kalau 5 perfect sgt.

SyidaGorjes said...

salmia,
mana nakcari nasi timbaland?sila jawab.huhuhuhuuu

kakyong said...

x pernah dengor nasi timbel ni...
makanan jawa ke minang ni??

ibu_Arifa said...

hui..dgr nama pun terasa mcm nak try dah..sedap nyer tgk gambar tu kak syida..