27 October 2010

My SPA Experience

Pada suatu hari, aku telah ke The Spa and Med Beauty, Saujana Resort. Alaa....yang on the way ke Subang airport tu. Takkan la korang tak pernah lalu sini. Aku selalu lalu sini sebab this is the nearest way to the site. Tapi lalu je, tak pulak aku singgah.


Appointment aku pukul 12pm, tapi aku perlu sampai pukul 11.30am. Waiting lounge yang sangat cool dan sedap je bau dia.


Diorang bagi warm towel to make sure korang bersihkan tangan dan apa yang patut sebelum mulakan session. Pastu dia bagi air lemon+serai. Sedap koooo! Aku tak pernah minum air yang berunsurkan lalang nih (kan daun serai macam lalang).


They took me to this area, only for facial session areas. Banyak benda-benda atas rak tu. Aku tengokkan aje. Diorang akan test kulit kita to make sure our facial session wont damaged our face (and our RM). Aku tak amik gamba komputer tu. Muka aku kategori fair, but uneven color kat dahi. Part yang aku paling suka ialah diorang ukur elsticity kulit kita - aku punya medium. Ok la tu.


This is the room. Tak main share-share bilik dengan orang lain hoccay. Treatment tu mengambil masa 2 jam. Best giler tau. Macam-macam dia buat kat muka aku nih. Nama facial treatment yang aku ambil tu ialah Cell Premium Deluxe Treatment.

Total facial treatment ni berharga RM770 untuk 2jam. Memang berbaloi kalau sekali sekala kita manjakan muka kita ni. Bukannya nak kena buat hari-hari. TAPI, berapakah kos sebenar yang perlu aku keluarkan dari poketku yang sentiasa kering ni? Jangan terkejut kalau aku cakap aku tak keluarkan satu sen pun! Sebab aku memang facial treatment ni dari Women's Weekly Magazine.

The best part is, diorang takde promote kat korang nak amik package apa-apa pun. So tiada paksaan dalam hal ni. I like!

Selamat berfacial!

15 comments:

Huda said...

best tu buat facial treatment free! :) i likeee!

Salmia said...

mahal asal puas ati xpe..

Nieza Ishak said...

uwaaaaaaaaaa preee ???
syioknyaaaaaaaaa

Nasir Bravo said...

golongan laki leh spa x???hehehe :)
Ibu Bohong Kita

~ana~ said...

waaa...free tuh...nak jugak....
erm...bertambah gorjes ar pas g spa nih..:)

Mama Hanim said...

ni yg makin jeles nih.. free tuh..

Mama Zharfan said...

best! me pun pernah few times menang spa experience free mcm u ni :) sgt best :)

DrSinga said...

gulp...
770 2 jam???

KSWSK said...

pastu dorang xde pomot suh kau amik package dorang ker..aku dl pun pernah dpt...last skali dorang goda2 suh signed package..

MasZuber said...

wah...

bestnya..saya suka benda best2 nie tapi free..

untung badan kamu kak..

Elyn said...

free?? wow!! ni la untung nyer kalau rajin masuk contest ...

kakyong said...

mak aii.. kalo nak kuor rm770 tak rela la... baik le bayo hutang rumah 2 bulan...
tp kalo dpt free... ai pun suka....

A D I A said...

770 untuk 2 jam? menangis i dgr. nasib free ek, kalau i, i rela spend duit tu beli handbag. facial buat sendri je la kat umah.

gila jimat.

Izan Ishak said...

dpt free treatment? mmg sgt best tu syida! kalau nak kena bayar mmg i pun tak mampu~ **oppss..ber'i' pulak ~

ERMAYUM said...

memang class macam harganya syida lucky youuuuuuu