17 December 2010

Alhamdulillah

Setelah aku mencari for about 3 months or more, akhirnya aku dapat apa yang aku nak. Even though ianya tidaklah 100% mencapai KPI aku tapi aku sangat bersyukur. I'm not sure how is this story is related to productivity index tapi ikut suka aku la kan.

Rasanya before this aku ada buat entry regarding pencarian school baru untuk Aqid. Setelah aku survey, tanya kawan-kawan dan sebagainya, aku dah membuat keputusan untuk menghantar Aqid ke school baru yang tak ada homework. Sampai sekarang aku still tak bole nak imagine macam mana budak umur 3 tahun ada homework. Memanglah school X tu cakap bagus untuk mind development bla bla bla.....Tapi its not that i really wants for him. I must know what i want him to achieved at his age.

Since aku mencari english medium islamic playschool, there is a few di kawasan Setiawangsa, Wangsa Maju dan Ukay Perdana. Tapi aku kena la tapis satu-satu school tu. Ada school Y tu dia cuma ada class every Saturday for 2 hours je. Weekends la kami nak spend time together, which aku rasa agak kurang sesuai dengan keluarga kami. So school X dan Y dipangkah.

Semalam aku pergi ke school Z. Lokasinya sangat hampir dengan rumah YB, iaitu diseberang jalan surau kawasan umah YB je. Kalau YB tau aku nak hantar Aqid ke sana, mesti dia suruh aku hantar Aqid ke rumah dia je.Hehehehe. Setelah aku round sekeliling school, interview teachers kat situ, aku rasa sangat selesa. Which i think Aqid will be fine there. Student teacher ratio pun tak tinggi, cuma 1:5 je. Ada belajar solat dan qiraati 3 kali seminggu. Furthermore, tak payah nak pakai uniform! Aku pun tak pening nak memikirkan macam mana nak mandikan Aqid pagi-pagi buta.

Sekarang, aku cuma perlu tunggu asben balik dari outstation untuk discuss further dengan dia. Selalunya dia akan ok je dengan apa-apa pilihanku pun. Nanti dia akan cakap macam ni,"Kalau ma rasa ok, pa pun ok". Ayat yang tak begitu membina tapi i need to get the approval from him first.

Ni muka budak yang ikut mummy dia pegi site (yang dah ada CF yea).

So, next year anak korang sekolah kat mana?

15 comments:

shaza said...

Di manakah lokasinya school Z itu??

shaza said...
This comment has been removed by the author.
kak long said...

tak per..nanti 'atuk' YB boleh la tengok2 kan..hehehe..!

Nieza Ishak said...

ok la tue ..
janji kita takyah bergaduh dgn anak hari2 ...huhuhu

mimie1678 said...

anak den masuk sekolah rendah... kejap jer....

Salmia said...

hensomenya aqid

~ana~ said...

kat mn sok Z tu kak? nak tau jugaakkk.....

ejaMaria said...

dah siap pakai kasut skolah?

Ya ALya said...

blaja rajin2 yer aqid.....

kakyong said...

bagus la..
budak besor aqid kesian la nak kena ade homework plak...

DrSinga said...

beg , kasut, botol air, pender Ben10 Aqid dah beli??

mama_umar_maryam said...

apekename skul tu syida? kt area bangi nipon mmg byk islamic school

JUE said...

Aqid lahir thn bape? 2007 ke? Kat area umah Jue pun ada Islamic-English-Creative Pre-School. Tapi Jue baru tau tadi..kol2 dh penuh! Dua skoll dh penuh, tggal satu je lagi yg agak mahal bagi Jue :(

Drama Mama said...

aqid nak masuk 3 eh next year? abah irfan cakap umur 6 tahun bar masuk sekolah! hahaha! pengsan mak dia nak jaga kat rumah 24 jam.

http://twinkywinkystars.blogspot.com

ERMAYUM said...

betul2 laki suka bagi ayat tak membina cam tu, esok2 apa apa jadi sapa punya pilihan u jugak u yang pilih u yang decide i ikut ja uwaaaaaaa :)