13 January 2011

Cumi Cumi CumiL

Restoren: Ole Ole Bali
Tempat: Empire, Subang
Masa: Lunch
Pax: 2

Yang belakang tu air apple+lemon, yang depan tu aku punya. Its a mocktail, kalau tak silap nama dia mint lemongrass ke hapa tah. Tapi anda jangan keliru, yang hijau cair sebatang tu bukan straw yea......straw yang itam. Tapi aku tak sangka dia bagi sebatang serai betul-betul. Minum sampai habis, serai tu bawak balik buat masak. Hahahahahaaaaa.... Minuman ni banyak betul semak samunnya. Daun mint tu je dah setangah gelas. Air dia separuh je.


Aku tak ingat la ape nama dia. Aku makan udang 3 ketul, rempeyek dengan benda yang menyaluti serai tu. Selebihnya bawa balik. Haruskah ku bawa pulang serai itu jua?


Ini client aku punya. Apa nama dia haram aku tak ingat.

Ini la cumi-cumi. Tapi kita panggil sotong.=)

16 comments:

~ana~ said...

akak, serai tu patut bw balik dan tanam belakang rumah...:)

Nieza Ishak said...

macam sedapppppppp jerk syidah. jommmmmm pi makan situ skalik ... ;)

Elyn said...

ahaks meriah serai mknn ko!!

Huda said...

sedap x kak? cumi cumi tu mcm best je digoreng tepung ek? yumyy!

So Shy Lady said...

salam syida

yummy yummy smua nye...

dkat subang yer...bleh la snggh nxt tme

kak long said...

ni rasanya makanan orang indon...

ejaMaria said...

bukan serai tu di makan sekali ke?
hahaha... buat soklan mengom... ;p

Ermayum said...

how u find it dear? i cuma suka cumi cumi :D

shaza said...

soalan aku, sedap ke tak?? agak2 ko recommend tak untuk makan kat sini??

sotong tu spesis yang kecik2 tu ek.. tak silap aku orang panggil sotong cumit..

chugie said...

memang patut bwk balik serai tu.. :D

nampak sedap je semuanye..

Elly & Emmy said...

cedapnya.. mesti licin kan..

jom berkelah

http://coretanuda.blogspot.com/2011/01/jom-berkelah-dengan-geng-kembar.html

mama_umar_maryam said...

name sutun tu comellah.cumi cumi..heheh

kakyong said...

hidangan berasaskan serai kah ini...

apakah rasa air serai... ?!

mimie1678 said...

nampak sodapppp... leh la try nnt...

Mama Hanim said...

picca mcm biasa.. menggoda di pagi hari..huhu..

SyidaGorjes said...

@ana:serai dah potong hujung dia bole tanam ke?

@nieza: sate serai tu sedap.portion dia pun banyak.

@elyn:tema-serai.ahahahahaaaa.

@huda:cumi-cumi tu sotong gorengtepung je.rasa dia sama mcm makan kat warung

@so shy lady: ada jugak kat piramid

@kaklong: dah nama restoren ni ole-ole bali.nampak sgt keindonannya.

@ejamaria: ko nak srh aku mkn serai?nasib baik la aku ni tak makan sayur.

@ermayum: i think sate serai and cumi tu je yg sedap.yg lain biasa je.tapi nape la mahal sgt?

@shaza: overall rating- biasa je.sotong tu pun sotong biasa yg digoreng tepung.bkn yg kecik2.\

@chugie:rasanya bole bwk balik sbb dia tak ketuk pun serai tu.

@eida: tak licin sgt.ada yg bwk balik.

@zety: part nama dia je yg comel

@kakyong: sedap air tu kak.refreshing.akak try buat oren pastu masukkan serai.mabeles!

@mimie:sila-sila

@mamahanim:i si penggoda.ahahahaaaaa.