13 June 2011

Assalamualaikum!

Dah lama rasanya aku meninggalkan dunia blogging ni. Naik bersawang blog ni kan? Atleast aku bagitau kat korang yang blog ni pun akan berpantang bersama tuannya. Aku bukanlah senyap secara tiba-tiba je. =)

The other day aku ada post kat twitter gambar baby Riffa, tapi macam tak aci je if aku tak post gambar Riffa kat blog aku sendiri kan? Tu la korang, sape suruh tak follow aku kat twitter (sila follow syidamislan sekarang!). Hari-hari aku apdet tentang diriku ini. Nak mengadap lappy hari-hari dah tentu nanti mak aku marah. Ini pun nasib baik dia pegi pasar, sempat la aku apdet sekejap.

If aku nak cite pasal Riffa punya delivery mesti korang dah ada lebih experience dari aku. Tapi this time punya experience sangatlah berbeza dari masa deliver Aqid dulu. Macam kelakar pun ada. Sebab everything is rushing. Air ketuban pecah masa kat katil kat wad , dah buka 9cm, tak sempat nak tukar katil masa kat labour room, 3 kali teran terus baby keluar. Everything in less than 10 minutes! Alhamdulillah tiada complication after delivery. Jahit pun sikit je. Doc kat sepital tu muda belia, aku yang segan, jantan lak tu. Hihihiiii. Aku siap tutup muka masa dia cek jahitan kat petpet sebab kemaluan. Bole gitu?

Since Riffa was delivered at 4.55am on Sunday, aku tak mo dok spital lama-lama, semak kepala otak den. Aku discharged at 4pm on the same day. Tapi spital tu charged us for 24hrs, tak aci kan? Dulu masa Aqid pun kena macam tu jugak. Alaaaa.....24hrs pun baru RM30 apa la yang aku nak kecohkan sangat? Huhuhuhuuuuu.

Why i didnt go for private hospital? Sebab mak aku cakap, nak beranak tu sakit, spital murah or mahal tetap sakit jugak. Aku kan dengar cakap mak. Selama aku berada di hospital regardless time Aqid or Riffa, layanan misi and staff sangat best. Tak terasa double standard pun.


Sepatutnya gambar ni horizontal, krtang telengkan kepala bila nak tengok ye. Aku tak sempat nak rotate.


p/s: maybe aku tak dapat nak post n3 dan bw hari-hari, diharap anda memahami.

24 comments:

~ana~ said...

wa....ridu nya kat akak...

alhamdulillah semua nya di permudah kan....

Salmia said...

miss u too..
T__T

tomeynya bb.. :)
anyway, sy dh nak tawen la kak gojes! :)

kaklong said...

dah lima kali kaklong beranak..lom pernah doc lelaki yg jahit!...untung aku...kehkehkeh!!!

kaklong said...

kaklong dah cari nama ko twitter...tak ada pun?huhuhu!!!

ieda said...

rinduu kat bb rafa jugeee :)

kakngah said...
This comment has been removed by the author.
kakngah said...

untuk makluman ; aku takde twitter ;p

masa beranak adief dapat dktr lelaki. alahai.. comey cam kau la.. :P
dia la yg tolong bukakkan 'jalan'. siap mintak maaf buat aku tak selesa. next day nak cek jahitan, dia say sorry lagi & mintak izin aku sebelum cek. very gentle...

oho! mak ko & abem bersekutu.
katanya beranak mana2 sakit tetap sama...

ummiross said...

waa comelnya Riffa, lena dan tenang je nampak dia tido...

A N A K - A N A K K U said...

alhamdulillah semuanya di permudahkan....comei baby...eeeeee pasni mesti x sabarkan nk tggu step by step

~ana~ said...

lupa plak nak tnya, gmbr tu x sempat nak rotate sbb nak cepat takut mak balik dr pasar ke?hah3x..

mama_umar_maryam said...

assalamualaikum riffa ;)..heheh,aku dulu pantang kt umh mak aku,pantang tgk lappy ;p

Zue AnnaLeeya said...

tahniah syida.... comel beby tuh... geram tgk...

working mom... said...

alhamdulillah...semua dah selamat...selamat berpantang.. :)

Daddy Ziyyad said...

Tahniah!!

Mengadap laptop pun termasuk dalam pantang larang ke? ekekeke

Huda said...

rindu baca tulisan akak :)

Elyn Sani said...

uiks mak ko ade twitter tak? aku nak ngadu ko main komputer masa die pi pasar ekekkekeke

Izan Ishak said...

aduhhh...comelnya bby riffa...

selamat berpantang ye syida~

ejaMaria said...

bersalin anak no.2 mmg tak susah... ;p

transformed housewife said...

akhirnya dpt juga tengok gambar baby Syida. comel.

A D I A said...

u cuti i pun turut turut cuti blogging hehe. ada ke pic riffa dalam twitter, ni 1st tim i tengokkk.

MasZuber said...

alalalala

little rafa?

raffa nadal?? ;p

en_me said...

chomeyy tewww.. ehehe

DrSinga said...

pink nyaaaa Dak Riffa !!

cubit kan pipi!!

dok ngadap leptop boleh... tapi sila duduk 'rapat-rapat' ya....

Papakeechee said...

Welcome aboard Mr Riffa!!! Nama sgt macho hokey .... congrats syidagorjes and selamat berpantang ^_^