23 April 2010

Hah! Dah Adil!


Baru semalam aku membebel pasal ketidakadilan yang berlaku di dunia ni. Tapi hari ni aku nak buat n3 pasal Secretries Week lagi. This time around, aku tak nak cite yang negatif sakan, tapi cite yang positif je. Bole kan?

Actually aku pegi lunch kat Equatorial Hotel,KL to celebrate Secretaries Day. Hehehehe. Company aku yang takde family day tu la yang bawak aku pegi. Walaupun yang seketari cuma ada 3 org jek, tapi yang pegi all ladies staff termasuk la yang kat project dept. We have to cancel or postponed all meetings sebab bos cakap semua ladies WAJIB pegi. Kalau tak pegi nanti bos potong gaji woooooo....
Kat ballroom entrance before collect goodies bag.

Menu lunch kat sana is Japanese food. I lerf Japanese food! Nak makan kat sini banyak-banyak, bulan depan tak payah pegi makan Japanese lagi. Aku addicted to Japanese food. Sebulan at least kene pegi sekali.

Korang nampak tak ape yang aku nampak? 2 pinggan yang jauh sikit tu pun aku punya jugak. First round 3 pinggan sekali aku amik. Atas kanan ada fruits - tengah practise makan buah dulu sebelum makan, cuba ikut sunnah Nabi. Atas kiri ada California rolls, chukakurage (obor-obor mentah+bijan). Yang bawah ni soft shell crab (sedap!), udang goreng dan edamame. For info, program kat stage tak start pun lagi. Tapi aku dah amik banyak macam ni? Hehehe

First program is the fashion show. Aku tak berminat nak amik gamba pun. Fashion yang diperagakan bukan taste aku. So aku continue makan lagi. Aku amik edamame dan yang kat tepi kiri tu raw octopus dan nasi. Again, i lerf Japanese food. Selain daripada tu aku makan coklat strawberi (ai terasa macam siti nurhaliza sekejap), tiramisu, apa lagi ek? Dah tak ingat la.Banyak sangat makan.
Ada performance by Comedy Court, jangan tanye sebab aku pun tak kenal. Pastu ada lucky draw tapi aku tak dapat pun. I guess i'm not so lucky kot (sebab semalam ko dah membebel tak adil, ni la ko dapat, adil tak?).

Aku rasa company aku dah tau perasaan hati kecil ku ini, that is why diorang bawak kitorang ke sini. Tenkiu to my company! Tahun depan bawak lagi tau. Tak payah tunggu aku buat n3 tak adil lagi.

11 comments:

kakngah said...

last month, pertama kali dlm hdp aku mkn sushi...
eeerr... blh telan.. cuma.. cukup la sekali... hahahahaha!!!
may b slh pilih kot.. tekene yg x sedap...

A D I A said...

pernah gak gi minggu sekretari ni kat JW marriot (anuar zain u!) walalupun bukan sekretari, sekadar penuhkan meja hehe.

pic last tu mcm berdiri atas kerusi? ilusi semata2 kot.

temp. housewife said...

adala rezeki dah bos belanja tu. biasala bukan Syida sorang yg kdg2 rasa ada ketidakadilan tu. Sy pun kdg2 mcm tu.

Yunus Badawi said...

walawei kompeni hantar pergi secretary week lunch.

Staff lelaki dpt apa pulak? hah? takde apa2? Memang tak adil!

Aini said...

suka jugak japanese food... isk! dah lama tak pekena ni sejak habis pantang.. heheh... nak kena pergi lah ni... suka jugak itu kacang hijau... ;)

Yunus Badawi said...

Kalau semua org makan banyak mcm awak, rugilah pihak hotel tu ngeh3x

syida said...

@kak ngah : mybe akak pilih yg xbape sedap. jom kak, kita ajar mkn yg sedap especialy yang kat hotel grand dorsett subang yang baru tu.best tau!

@ADIA : anuar zain?waa..waaa...waa..aku jeles banget.
Mana ada diri atas kusi....

@temp housewife : kita serupa...

@YB : wah 2 komen sekali gus. yg lelaki buat keje kat opis. org pompuan bergumbira.

@aini : selalu pegi yg kat mna?jom kita?

mamaaerish : said...

alamak... leh join ker?... hik3

syida said...

@mamaaerish : semalam la...
if nak join, thn depan punya. kalau ada.hehehe

Nieza Ishak said...

uwaaaaaaaaaaaa syidah,


ok gak tue ..
akak kalo buat entry, masuk angin kuar asap pun tak dapek ... hihihi

syida said...

@nieza: akak, rasanye takde org kat company ni baca blog kita....