22 April 2010

Tak Adil! Tak Adil! Tak Adil!


Diseluruh dunia sekarang tengah hangat menyambut Hari Setiausaha. Bermula dari awal bulan April sampai la habis. Semua hotel mesti ada buat artist performance dan table yang beribu-ribu tu dah fully booked. Tak kira la artis dalam atau luar negara.

Penah dengar tak hari receptionist? hari cleaner? hari pemandu lori? hari doktor? Macam tak penah dengar je atau aku je yang tak tau. Tapi ada tak yang penah terfikir apa perasaan orang yang tak memegang jawatan setiausaha? Sedih, kecik hati, makan hati berulam jantung kitorang ni tau.

Kami tak mengharapkan celebration selama 1 bulan. Tapi kitorang pun nak tengok Anuar Zain , Sheila Majid, Adibah Noor perform, plus company bayarkan. Tapi kalau aku nak tengok Anuar Zain, ada company nak bayar? Jangan harap la. Memang semua pekerja disambut dengan hari Pekerja/Buruh yang siap ada cuti am, tapi masa tu ada ke bos korang bawak pegi makan or tengok show?. Company aku family day pun takde tau...

Walaupun takde istihar hari yang special, tapi mereka dan aku still kene keje hari-hari.

Memang tak adil.

11 comments:

ct rahani said...

alahai ciannya.. mmg x patutkan.. atleast buat la family day.. terasa gak dihargai sbg pekerja..

shaza79 said...

hehe.. betul tu.. aku pun nak "Hari Surirumahtangga" gak.. Ade ke??

Alya said...

nasib hari guru ada...heheheheh.....jangan la sedih yer...saya pun nama je hari guru,tapi tak dapat pun tengok semua2 tu....

just celebrate dengan anak murid n guru2 je

adam-arissa said...

betul...betul...buat a hari pembantu penerangan semalaysia...baru syok...xkan la asyik nak raikan setiausaha je kan...

mamaaerish : said...

a'alakan... napa hari kiter x der?... hu3

Ena said...

a'a la kan.. kite pun pekerja juge kan!..naper x dakkk pun yg raikan!..huhu..

Mama Hanim said...

btul tu, sepatutnya semua dpt layanan yg sama je kan.. huhu..

kakngah said...

kampeni aku pun dh bape tawon xder dinner apatah lg family day..
bonus pun bg sukugaji je...
oh! sedey!!~

syida said...

@ct rahani: da 4 thn keje sini, dah immuned dah.

@shaza: bole propose la kat encik asben.

@alya: at least ada celebration jugak..huhu

@adam-arissa : hari pembantu penerangan semalaysia? panjang betul nama hari tersebut...=)

@mamaaerish : awak nak hari ape? mybe bole propose kat Cuepacs. Ermmm...betul ke channel ni?

@ena & mama hanim : kita cuma nak layanan sama rata jek.

syida said...

@kak ngah: sadis betul cite akak. kita ingat kita paling teruk, takde family day pun kita still dpt bonus 2 bln....
may be tu petanda utk akak berusaha lebih lagi?sabar ye kak.

kakngah said...

bkn petanda kene usaha lbh lg.. petanda kampeni dh xder duit..
sedey lg...