10 May 2010

1Superkids Family Day : Dari Kaca Mata Akak Gorjes

Credit to Umi Nuha for the title.


Semalam aku pergi ke 1Superkids Family Day yang telah berlangsung di Tanming Boulevard, Puchong. Objektif aku pergi sana adalah nak jumpa blogger mommies and nak bagi hadiah kat Elly dan Kak Nur (sebab menang GA yang lepas).

Its a small scale punye family day sebab its together with the launching of Blinc. I am expecting a huge tent, pastu ada slide yang guna belon tu or paling kurang pun canopy gerai kecil-kecilan dalam kuantity yang banyak. Expectation aku tu takde satu pun yang mengena, mungkin jangkaan aku yang terlalu tinggi kot.

Dekat sana ada 5 canopy kalau aku tak silap. 1 untuk serve food for guest dan selebihnya untuk gerai kecil-kecilan, which is diorang kongsi 1 canopy ada lebih kurang 3 penjual. Ada jual macam-macam la seperti tudung, face paintings, jual cookies, insurance dan sebagainya. Some of the activities ada buat dalam building Blinc tu, kat ground floor untuk penjagaan kereta, 1st floor workshop untuk tudung dan 2nd floor untuk kids.



Kat tingkat 2 ni ada tempat aktiviti untuk kanak-kanak macam story telling by Kak Nur, coloring contest, origami, etc. Aku dengan Elly lepak kat sini walaupun panas sebab aircond dia langsung takde perasaan. Pastu aku jumpa dengan Anje.

Akak gorjes, Anje, Elly. Bersama anak masing-masing. Credit to husband Elly.


Ada clowns jugak. Rasanya bole dikira sangat berapa ramai orang Melayu yang jadi clowns.


Inilah barang-barang yang ada dalam goodie bag. Tapi aku tak dapat bag Play House Disney =(.


Dapat cookies kat lucky draw kat booth MamakuQis. Sedap tau cookies dia!


Last sekali, aku beli shawl ni untuk support Small Merchant Enterprise. Tapi aku lupa blog adik jual shawl ni. Sori dik.

16 comments:

noor afzan said...

macam meriah juga lah..
tapi mmg mommies2 je kan..
saya belum lagik.

SyidaMislan said...

belum mommies pun bole dtg jugak sbenarnye...

elly hamzah said...

aiseh..balik lewat dpt shawl ker?huhuhu..untung tuuuu..hehehe, anyway sangat senang carik syidaaaaaaaaa!hehehe

SyidaMislan said...

elly, bukan dapat.tapi kene beli.hehehe...

Nieza Ishak said...

akak tak pi melayan adik ika yang tak sehat ..huhuhu

shaza79 said...

Acara apakah ini?? Apakah 'blinc' itu??

SyidaMislan said...

shaza, please refer kat n3 yg lepas about fmily day ni.blinc tu mcm company ada mcm2 under company tu.tak reti aku nak menjawabnye.

SyidaMislan said...

@nieza: takpela kak ,lain kali pun bole pegi...

Uda said...

meriahnya.. bes boleh jumpa kawan2 blogger...

SyidaMislan said...

memang ramai kwn blogger yg dtg. tp kita dgn elly mcm tak bape mesra alam sgt dan pemalu...

Elyn said...

ramai rupenyer yang ke sini ek!! rugi lak tak joint

hana.basri said...

hi syida! congrates for menang our lucky draw. drop by us ya :)

Umi Nuha said...

akak gorjes!
mekasih wat entry ni....huhuhu....

jelesnya tgk dirimu begitu selim!

temp. housewife said...

Syida, Knur pun terkilan tak sempat bergambar dgn Syida. Thanks for the present. Akk suka sgt. Tak kisah pun dgn voucher tu. Takpe next time kita sms ke, boleh lunch date kat Giant besar tu. hehe

SyidaMislan said...

@hana: we exchangge link ya?

@umi nuha: jangan la begitu.dirimu jua bole selim melim seperti ku...tee hee hee...

@kak nur: tak nak lunch kat giant bole tak?i prefer subway.lebih sihat gitu...*wink*wink*

sirna said...

bestnya...sedihla tak dpt join...